Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autógáz vagy Diesel?

Autógáz vagy Diesel?

Figyelt kérdés
Egy 1.3 86 lóerős Toyota Corollám van, ami 6-6.5 litert fogyaszt. Költözök új helyre, ami a munkahelyemtől durván 35-40 km-re fekszik. Nekem bevált ez az autó, de nem tudom, hogy lecseréljem-e egy kis dízel autóra pl Corsára, Pólóra. Vagy inkább tartsam meg, s rakjam bele az LPG-t. Talán az LPG-vél jobban járnék egyrészt hamar visszahozná az árát, másrészt árban 3-3.5 liternek megfelelő benzinnel eljárnék.
2018. szept. 29. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Maradjon szerintem is. Ezt az autót ismered, mindössze egy normálisan beszerelt gázszett kell, ha meg másik autót veszel, ott ki tudja, mit kapsz a pénzedért manapság.
2018. szept. 29. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

1. Gáztól idegenkednék. Van bőven hátránya is.

2. 40km nem olyan őrült nagy táv. Oda-vissza 80. Egy hónapban 1600km. Egy évben alig 20.000. Nem sokkal több mint a magyarországi átlagos futás.

3. Ez elég jó fogyasztás. Egy dízellel nyernél 100km-enként 1 liter, egy évben 80.000Ft-ot spórolsz az üzemanyagon. Szerintem nem igazán jelentős. Ezt elveszted a szervizen, az egyre inkább drágább gázolajon, a biztosítók is büntetik a dízel motoros autókat.

Dízel autóm van és imádom, igaz én jóval távolabb autópályán járok munkába. De a helyedben a fentiek miatt nem cserélném le csak a fogyasztás miatt az olyan autómat amivel amúgy elégedett vagyok.

2018. szept. 30. 09:26
 3/4 anonim ***** válasza:
41%

Soha nem értettem azokat akik az üzemanyag árán akarnak megtakarítást elérni miért a diesel-t választják?

Bátran válaszd az Lpg-t.

2018. szept. 30. 23:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet vele, csak épp 100.000-150.000km használat után érezhető a dolog, illetve ugye ha addig nem kell rákölteni, magyarul aki új autót vesz dízelként annak azért összejöhet, de egy használt esetében aminél bármikor lehet költségesebb hiba, ott már a szerencse is elég erős tényező.
2018. szept. 30. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!