Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megvan minden infó akkor...

LoLmAnUsH kérdése:

Ha megvan minden infó akkor most milyen méretű hengerfej tömítést kell beszereznem? (AM6)

Figyelt kérdés

Adott egy (sajnos) "névtelen" FDF 80 ccm hengerem (AM6-nál ugyebár a henger átmérője ekkor 49mm)

Eddig oké.

Az AM6-ra készült hengereknél 2 fajta van,az ún. "macifüles",és az "o" gyűrűs,ez is oké.

Nekem ehhez a "macifüles" fog szükségeltetni,de a kérdésem mégis az hogy most milyen értéket nézzek a hengerfej tömítésnél? macifüles az addig szép és jó,de méretben vannak különbségek? esetleg az összes hengernek a hengerfejébe a "macifül"-nek fix az átmérője?

Amit eddig találtam az mind DR (vagy valami nevesebb) hengerhez való ami "O" gyűrűs,van ahol átmérőjét írják van hogy sokszor CCM-hez adják meg,de én mégsem találtam sehol az enyémhez passzolót ami macifüles és 80 ccm-hez rendeltetik.Valaki legyen szíves tájékoztasson hogy akkor ez hogy s mint működik mert sehol nem láttam ezt a témát felboncolva de én már bele zavarodtam és nem látom az összefüggést a méretezések között.

Ha valakinek ez segít a macifülnek egy 49mm-t átmérőjű kört kell körül ölelni.

A külső tömítésem az már van mivel sikeresen rendeltem egy "o"gyűrűs szettet a sürgetésbe és az stimmel a 80ccm hengerhez..

2018. szept. 26. 15:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy csak két szett van, ami a gyári hengerfejhez való. Az egyik a 97-99 O gyűrűs, a másik pedig a 2000-2004 macifüles. A hengerfej belsejében látni a bemarások szerint, hogy melyik való bele. Ha a bemarások nem stimmelnek, akkor még mindig csinálhatsz/csináltathatsz saját tömítést.
2018. szept. 26. 21:09
 2/3 A kérdező kommentje:

Ertem de megis milyen anyagbol tudnam en is megcsinalni a tomitest ha esetleg arra kerulne szo?

Elvegre ez csak egy flancos gumigyuru fulekkel

2018. szept. 28. 07:58
 3/3 anonim ***** válasza:
[link] Illetve még néhány cég vállal ilyesmit. Az is megoldás lehet, ha te magad veszed hozzá a hőálló gumizsinórt és kialakítod a formát. Nagyon pontosnak kell lennie, különben befolyik az égéstérbe a hűtővíz és akkor kuka az egész.
2018. szept. 28. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!