Miért tűnik el a fagyálló a kiegyenlítőből?
Nem is csak eltűnik, hanem ahogy megállok akár 50 km után, elkezd kluttyogni a kiegyenlítő. Nem hangosan és egyáltalán nem is látványosan, de egyértelműen elforr a folyadék... már ha ezt elforrásnak lehet nevezni, mert buborék egyáltalán nincs és a folyadék szintje se növekszik - ellenben látványosan csökken. Az autó hengerfejes volt, most cserélve lett gyakorlatilag minden (termosztát, vízpumpa, vezérlés, csomó tömítés). Előtte is ette a fagyállót, de betudtam a hengerfejhibának. Most viszont elvileg teljesen jó a motor (a kiegyenlítőben levő cucc nem olajos, fehér füst nincs, szag nincs).
Még egyszer mondom: lehet hallani, ahogy tágul a folyadék/gőz, de maga a kiegyenlítő tartalma tiszta. Nagyjából 350 km alatt bő 3-4 deci belement, most 50 km alatt kb. 2 decit rotyogtatott el. Vagy ez normális lenne és csak én aggódom túl a sztorit? Egy öreg Daihatsu az alanyunk (igen, visszatérő vendég vagyok vele itt, ha valakinek esetleg ismerős lenne a téma :D ).
Ééés ha valakinek hasonló problémája lenne, annak itt a megoldás.
a hűtősapka lett a befutó. Levettem, visszacsavartam... és egy csepp folyadék nem fogyott azóta. Furcsa mondjuk, hogy azon a minimális résen több liter elpárolgott, de megszűnt a szivárgás, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!