Hol fogyaszt legkevesebbet?
10-es
Ez azért nem teljesen így van, de valamennyire ellensúlyozza a lejtő az emelkedőn megnövekedett fogyasztást.
A gyér forgalom bizonyos szakaszokra igaz is. De próbálj meg pénteken délután előzgetés nélkül Budapesttől kifelé haladni, vagy vasárnap este Dunaújvárostól Budapest felé! :) Folyamatosan előzgetni kell, teherforgalom is van bőven. Járok rendszeresen az M7, M5, M3-ason is. De olyankor a 6-os semmivel nem gyérebb. Szekszárdtól lejjebb való igaz, hogy teljesen más.
Amúgy én autópályán előzgetni is általában tempomattal egyenletes tempóval szoktam. Nem taposom közben a gázt, aztán utána nem fékezek. Figyelem a tükröket, nem mászok bele az előttem lévő seggébe, hogy lelassuljak, majd padlógázzal keljen kilőnöm mögüle.
12-es
Igen, egyenletes tempóval és előrelátással nagyon kevesen tudnak vezetni, pedig egy teljes litert is spórolhatsz így 100 kilóméteren, ráadásul a motort, fékeket és az erőátvitelt nagyon megkíméled. Én tudok így vezetni, de beismerem, néha nincs türelmem vagy kedvem ennyire egyenletesen menni, szóval nincs is mit várjunk a többi autóstársainktól, akik csak a padlógáz - satufék stílust ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!