Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldiekre más sebességhatár...

Külföldiekre más sebességhatárok vonatkoznak?

Figyelt kérdés

Igazából még úgy 1 hónapja fogalmazódott meg bennem a kérdés. Sokat vezetek a Balaton körül, de még csak 1 éve van jogsim, így nem tudom hogy akik beállnak stabil 50-es sebességre azok milyen indíttatásból teszik ezt. Sokszor tapasztaltam azt a nyáron, hogy külföldi rendszámos autók (óra szerint) városban 40-50 km/h-s sebességgel mennek, ami még jó is, de városon kívül sem gyorsítanak fel, még abban az esetben sem ha hosszan belátható az előttük lévő útszakasz. Az átlagsebességem mikor a Balaton északi partján közlekedtem sokszor a 40 km/h-t sem érte el.

Szóval rájuk más sebességkorlátozások vonatkoznak? Csak mert a legtöbb esetben tényleg semmi nem indokolta a lassú haladást (1 régebbi Dacia-t láttam amiről el tudom hinni hogy nem tud a megengedett sebességgel közlekedni, de a többi mind modern, jó állapotban lévő autó volt).

2018. szept. 22. 23:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen, autóból. A partról egyetlen egy pontot látsz csak.
2018. szept. 23. 13:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, miért más dolgával foglalkozol?

Mindenki a megadott sebességhatárig annyival megy, amennyivel akar, és neked ehhez semmi közöd nincs.

2018. szept. 23. 18:37
 13/15 A kérdező kommentje:
Csak mert egyszerűen nem értem meg őket. Ez így még sima bunkóságnak tűnik a számomra felőlük.
2018. szept. 23. 18:46
 14/15 A kérdező kommentje:
Illetve azért is érdekelt mert elég veszélyesnek tartom. Nyáron ebből kifolyólag minimum egy tucat olyan szituációt láttam ami majdnem balesetbe torkollott. A lassan haladót legtöbbször nem lehetett biztonságosan megelőzni de ettől függetlenül akadtak bátor jelentkezők akik megpróbálkoztak vele. Sokszor csak pár centin múlott hogy sikerült az előzés. Ha normális ütemben halad a közlekedés akkor úgy vettem észre hogy ilyen necces előzésekbe nem mennek bele az ember, legalábbis jóval kevesebben az biztos.
2018. szept. 23. 18:53
 15/15 anonim ***** válasza:
"városban 40-50 km/h-s sebességgel mennek, ami még jó is, de városon kívül sem gyorsítanak fel" Hozzászoknál a német utak minőségéhez, ( korántsem tökéletes ) utána te sem nyomnád neki Magyarországon. Sajnálja az autóját.
2018. szept. 27. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!