Külföldiekre más sebességhatárok vonatkoznak?
Igazából még úgy 1 hónapja fogalmazódott meg bennem a kérdés. Sokat vezetek a Balaton körül, de még csak 1 éve van jogsim, így nem tudom hogy akik beállnak stabil 50-es sebességre azok milyen indíttatásból teszik ezt. Sokszor tapasztaltam azt a nyáron, hogy külföldi rendszámos autók (óra szerint) városban 40-50 km/h-s sebességgel mennek, ami még jó is, de városon kívül sem gyorsítanak fel, még abban az esetben sem ha hosszan belátható az előttük lévő útszakasz. Az átlagsebességem mikor a Balaton északi partján közlekedtem sokszor a 40 km/h-t sem érte el.
Szóval rájuk más sebességkorlátozások vonatkoznak? Csak mert a legtöbb esetben tényleg semmi nem indokolta a lassú haladást (1 régebbi Dacia-t láttam amiről el tudom hinni hogy nem tud a megengedett sebességgel közlekedni, de a többi mind modern, jó állapotban lévő autó volt).
Mondjuk az elég durva hogy jogsid van és felteszel egy ilyen kérdést..
Mindenkire az adott ország szabályai vonatkoznak, azaz itthon a magyar Kresz.
Nem, csak kirándulnak, nézelődnek, élvezik a tájat. Nem sietnek sehová.
Ha te akarsz haladni, akkor előzd meg őket. A 71-esen nincsen se túl sok kanyar, se túl nagy forgalom, szóval simán lehet előzni.
Igen, a külföldiekre más sebességhatárok vonatkoznak.
Otthon, saját országukban.
.
Van jogsid, a tanfolyamon volt-e olyan téma: a KRESz nem vonatkozik külföldiek Magyarországon közlekedésére?
Nem? - mert nem is lehetett!
Köszönöm a válaszokat.
#1 és #4: KRESZ oktatáson nem tanították hogy mi vonatkozik itthon a külföldiekre, illetve azt se hogy ránk mi vonatkozik ha külföldön vezetünk.
#2: Előzni sajnos nem mindig tudtam, mert legtöbbször nem közvetlen én voltam egy-egy lassan haladó mögött, hanem 400-500 méteres sorok alakultak ki mögöttük és valahol abban voltam benne. Volt hogy Badacsonytomajról mentem Almádiba, és ezt a közel 60 kilométeres távon 1 óra 30 pár perc alatt sikerült megtennem, végig egy ilyen lassan haladó "konvoj" közepén voltam.
#3: Ezt értem én, de ha ezzel több száz méteres torlódásokat csinálnak maguk mögött akkor nem fordul meg a fejükben hogy illene félreállni néha-néha elengedni a többieket? Mert lett volna rá lehetőségük. 1-szer láttam hogy félreállt valaki, de az amiatt volt mert a mögötte menő autós ráfeküdt a dudára és 1 percen keresztül folyamatosan nyomta azt...
"KRESZ oktatáson nem tanították hogy mi vonatkozik itthon a külföldiekre, illetve azt se hogy ránk mi vonatkozik ha külföldön vezetünk"
Hogyne tanították volna? Azt tanították hogy milyen szabályok érvényesek az országban a közlekedésre. Az hogy neked ebből nem volt világos, hogy ha valaki Magyarországon belül közlekedik akkor a magyar szabályok a mérvadóak, Németországban az ottani szabályok, stb, ez már más kérdés...
Jó, megértettem.
Viszont a kérdésre még mindig csak 1 válasz érkezett, hogy "nézelődtek". Ezekszerint akkor mindenki erre gondol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!