Kellene már gyertyát cserélni az autóban?
187ezer km-el vettem az autót, most jelenleg 225ezer van.
Hidegindítás után érezhetően rángat az autó alapjáraton, és a kipufogó felől is hallani furcsa hangokat ahogy szökik a levegő. (Olyan 5-6 mp-enként hallani és érezni is ahogy odateszem a kezem és egy erős levegőt pukkaszt ki, semmi füst nélkül) és csak addig csinálja ezt míg a fordulatszám mutató be nem áll a normál alapjárat értékre és onnantól már semmi furcsaság nincs.
Lassan 4 és fél éve nálam van az autó, egyszer sem cseréltem benne gyertyákat, előző tulaj is kitudja mikor cserélt benne.
Szóval lehetséges hogy gyertyát kéne már benne cserélnem?
A kipufogó felől hallható "levegő szökés"-t az elhasználódott gyertyára fogod?
Furcsa egy gondolatmenet.
Inkább az a magyarázat, hogy hidegen az öreg(kiégett) gyertya nem képes leadni a szikrát, kimarad egy-egy robbanás és ezért pukkangat a kipufogóba. Amikor már üzem meleg akkor jól működik. Cseréld!
Tehát akkor jó irányba gondoltam nem?
Köszönöm a választ!
Hm én mindig amikor autót vettem, többek között a gyertyákat is lecseréltettem.
Az addig biztos,hogy rosszat nem teszel az autóval,ha lecseréled.
Nem írtad milyen autó, de ha nem valami különleges, akkor a 4db gyertya 5e ft, egy gyertyakulcs a tescoban 2e, és kb. negyed óra kemény munka...
nem egy nagy költség, és fogyasztásban utána 3-4 hónapon belül visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!