HELP! Mit tegyek? Gyertyát akartam cserélni, vettem egy gyertyakulcsot, és a nyele ahogy tekertem a kemeben maradt. Az istenért nem jön le a gyertyáról, nem tudom letekerni, az autót nem tudom használni!
Mármint a szerszám tört el, csak a nyele áll ki a motorból?
Ha kézzel nem megy, akkor egy jobb képességű fogónak biztosan fog engedni, feltéve hogy elég erősen szorítod.
Valamelyik ismerősödnél biztosan van egy jóképű csőfogó, olyasmivel próbáld meg.
Maga az, hogy nem jön le, következhet abból, hogy nagyon gagyi, ezért nem méretpontos és a pontatlanság miatt megszorult a gyertyán. Picit mozdítani kell az ellenkező irányba (tényleg picit, épp csak megmozdul és várhatóan lelazul), lehet elengedi.
Ha mégsem, akkor a lazítás irányába kell tekerni, aztán kijön gyertyástól. Utána vagy ki tudod szedni a gyertyát belőle vagy gyertyacsere következik.
A szerszámoknál fokozottan igaz, hogy egyszer kell megvenni a tisztességeset, még ha olyan is az ára, hogy majdnem elsírod magadat tőle. Gagyival nem lehet dolgozni, mert ilyenek történnek - én azért visszavinném ahonnan vettem és hozzávágnám az eladóhoz.
Ha nem
#8 - na akkor ez sikerült. :)
Az 50 ezres hozzászóló szerintem arra gondolt, hogy mi történhet ha a gyertya beletörik a hengerfejbe úgy, hogy a hatlapú része a szerszámban marad, a többi meg a gyertyamenetben. Az úgy már tényleg izgalmas, főleg ha valami újabb autó és fél méter hosszú a trafó "szára" a gyertyáig... Na ilyennel nem szeretném szívatni magamat még én sem, pedig lételemem a saját magam életének megnehezítése.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!