Mi lehet a gond ha van egy 4t robogóm, és a műszerfalon nem ugy mutatja a hőfokmérőóra a hőfokot ahogy kellene, mert a blokkban a víz 70 fok, a mutató meg épp hogy megmozdul és nem megy tovább?
Ez a termosztáthibás válasz jó nagy butaság :-)
A termosztát egy szabályzó szelep, ha hibás akkor nem kering a víz, mert meleg blokknál is zárva marad. Ebből adódóan felforr.
Feladata az hogy a motor gyorsabban üzemi hőfokra kerüljön, és nagy mínuszokban is azon maradjon.
Aztán a kérdésre a válasz:
Lehet rossz a víz hőérzékelője. Ez általában egy pozitív hőfoktényezőjű termisztor, értékre sokfajta létezik.
Lehetnek rosszak a csatlakozások, saruk oxidáltak stb..
Lehet rossz maga a műszer is, ha analóg műszer, akkor szorulhat stb...
Lehet rossz a műszerhez tartozó, vagy annak a házába integrált elektronika is. Ezeket egyenként át kell nézni, ki kell mérni, le kell próbálni és akkor kiderül hol a hiba.
Ha te mondod..
A termosztátos leírásod igaz lett volna a Skodás időkből talán. De a mostaniak a legritkább esetben romlanak el úgy, hogy zárva maradnak. Szinte kizárólag úgy mennek tönkre, hogy hamarabb kezdenek el nyitni az előírt hőmérsékletnél. Ez még mindig a kisebb gond.
Ha egy motor nem éri el az üzemi hőfokot az 100-ból 99x termosztát hibára utal. A maradék egyen osztozik a szenzor és az óra hibája, de lehet, hogy még így is sokat mondtam..
Mondom, ezt úgy, hogy idáig 4 autóban és 1 motorban cseréltem termosztátot emiatt.
Ha álló helyzetben melegíted és eléri a 90 fokot, akkor egyértelmű, hogy mi a probléma.
Jófej voltam meg nagyon ráértem, úgyhogy kikerestem neked..
80+-2 fokon kell elkezdenie nyitnia a termosztátnak. Tehát ha 70 fokot mérsz a blokkon, és MÁR a radiátor is meleg, akkor biztos, hogy ez lesz a gond..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!