VW Polo (2001,6n2), feltűnően sok olajat eszik. Mi lehet a baj? (Többi lent).
Használtan vettem, jelenleg 104.000 km van benne. 2017 decemberében a vásárlás után 4l 5w40-es castrol ment bele, azóta máig 8.000 km-t lefutottam vele. Nívópálcát ma megnéztem, és az olajszint csak a pálca alján volt, tehát a normális tartományon kívül. Rögtön újra is töltöttem, gondolom olyan 2-3 liter olaj fogyhatott ami nem valami normális. Teljesítménybeli probléma nincs, hűtővíz nem fogyott.
Motor: 1.4 Benzin
Kérdező!
Nagyon hosszan lehetne sorolni, hogy honnan tud folyni/szivárogni/csöpögni/kifújni/fröcskölni az olaj.
Viszont egy alapos motortér takarítás után, nem lesz mit kérdezősködnöd, mert látni fogod(!) a "forrást".
;)
A javítást már autószerelőre bízom:)
Biztosra akartam menni, nehogy felszámítsanak olyan dolgokat aminek köze nincs a problémához.
Abba a motorba egyáltalán mennyi olaj szükséges?
mert az AZQ-ba össesen kell 2,8 liter, és amikor nekem pálca alá került a szint, akkor mindössze 0,8 litert tudtam tölteni de már elérte a felső szintet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!