250ccm, vagy 650ccm motorkerekpar?
Munkába jarasra szeretnék venni egy motorkerékpár, markahuseg és alapból is a suzuki 250 és 650ccm körüli sport motorjai tetszenek.
Ha a kisebbet választanám, azzal mennyire veszlyes a közlekedés? Nem szeretnék száguldozni, csak hogy a kocsik ne toljanak le. :) a 250ccm-et lehet haladosan hajtani? Nem pörog nagyon sokat 100as 100es tempónál?
Sport motor alatt mit értesz?
A sport csak egy szó, a nyersebbre.
Az robogótól, chopperen át, gyorsaságiig van.
Illetve város, országút, pálya?
Városba 4T 50-es robogó is bőven elég.
125-ös az igazi univerzál, 80-90-es utazó tartható vele, a 250-es bőven elég országútra, ha robogóról van szó.
Én 7. éve járok egy 2005-ös 500-as Gilera Nexus-al.
42km országút és ~7-8 km város, míg munkába eljutok, szóval egy jó 50km.
Az autóm az accord 2.4 benzin, az 8,5-9l vegyessel jött ki előtte.
A robogóval úgy 2,4-2,8L között számolom ki.
Oké sok kompromisszum, de amikor nem esik és 20 foknál melegebb van, bőven használható.
Számomra napi szinten, 3500-4000 forint megtakarítást jelent.
Havi 60-65 ezer forintot.
Ha robogóról van szó (a variátor miatt), akkor inkább a nagyobb.
Ha manuálváltósról akkor elég maradhat a 250-es is.
Köszönöm a hasznos választ, tényleg elkapkodtam. Amiket nézegetek azok a modellek a Suzuki gsx250R
Gsx600 és hasonlók:)
Volt 125-ös, 650-es és most 900-as motorom.
Ha csak ingázásra kéne, akkor maradt volna a 125 köbceni :)
Szerintem 250-es mindenre kiváló, amíg nem akarsz utassal, feldobozolva túrára indulni, vagy adrenalinfüggőségnek hódolni.
250köbcentivel robogót érdemes nézni, 600astól lehet váltósat, itt nem tudom mit szeretnél? Suzukinál csak a gsxr széria a sport kategória.
Kis köbcentivel pénzkidobás váltósat használnia, élmény nincs benne, de a forgalomban eggyel több mindenre kell figyelned, 600-as az 1-es 2-esben is jól húz.
Ha ennyi pénzem lenne motorra, és ilyen célra kéne, ezekkel a kritériumokkal, 100%, hogy alaposan megnézném a suzuki V-strom 250-est :)
Végsebessége 140 körül, Budapest útjaihoz kiváló felfüggesztés, alacsony fogyasztás, könnyű súly, rendesen elforgatható kormány, ami a kocsik közötti kanyargást nagyon megkönnyíti.
Sőt, ha esetleg a későbbiekben kedved szottyan felfedezni vele Magyarországot, nagyon könnyen feldobozolható, 1 fővel elmegy akárhol, a megfelelő tudású pilótával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!