Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Morog" a kuplung mikor nincs...

"Morog" a kuplung mikor nincs lenyomva?

Figyelt kérdés

Xsara picasso 1.6 benzines autorol van szó, egyik napról a másikra elkezdett (nem hangosan de kihallatszik a motorzúgás mellett) morogni felengedett kuplungal, olyan hang mintha két fogaskerék szárazon egymáson forogna. Hozzáteszem hogy ez csak akkor hallatazik mikor üresben álló helyzetben működik az autó. Kissebb gázadásra a hang is erősödik. Benyomott kuplungnál nem hallatszik a hang. Mikor a "morgás" jelentkezett akkor vettem észre azt is hogy nyikorog a kuplungpedál lenyomásra és felengedésre, de ennek lehet nincs köze a másik hanghoz. Könnyen veszi a sebességeket, útközben nincs vele gond.

Valaki tudna ötletet adni hogy mi okozhassa ezt a hibát?

2018. szept. 18. 18:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A szervizeléskor ritkán ,vagy egyáltalán nem szoktak a váltóval törődni,ha az manuális.,,csak inkább akkor,ha látható jele van a hibának,vagy a tulaj jelzi.

Manuális vagy automata?Manuálisban könnyebben cserélhető a 75-90-es hajtómű olaj való bele.Alul van a leengedő az oldalán a szint jelző.Ha van felül betöltő,akkor ott kel szintre tölteni,ha nincs,akkor a szintjelzőn kell bepumpálni ehez való pumpával.Én tölcsért és csövet használok pumpa helyett.

Ha már nagyon régi,akkor bele kocsonyásodik az olaj,de az is lehet,hogy csak az alján van már mutatóban.

Az élettartamra tervezett olaj az csak egy gyári paraszt vakítás,mert ilyen olaj gyakorlatilag nincs,ha van akkor meg rövid élettartamra,mert a váltó is eddig fog tartani.Az váltó olajcserét én max 100 000-nél már ajánlom.

Ha automata,akkor meg vidd el szervizbe,mert a kommented alapján te nem fogod tudni kicserélni.

2018. szept. 23. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!