Alacsony autó jobb autópályára?
Igazából olyan nagy autót keresek amivel nincs gond pályán. És a hármas megan Grandtour megfogott.
Alacsony kombi.
Kisebb, alacsonyabb kasznijú autónak kisebb a légellenállása, ami fogyasztás szempontjából nem hátrány.
Kanyarstabilitásban pedig szintén előnyös ha a súlypont minél lejjebb van.
De az autópálya sem versenypálya, ahol ezek lényegesen számítanának. Nagy furgonokkal is ugyan úgy lehet autópályán közlekedni, mint egy alacsony autóval.
Amúgy személy szerint én is rendszeresen autópályán ingázok hosszú távon és erre a célra jobbnak láttam egy alacsonyabb autót, mint egy böszme nagy SUV-ot.
Nekem Laguna Grandtour van. Annak még hosszabb a tengelytávja + nagyobb a kereke és hasonlóan lapos autó, mint a Megane. Nagyon jó kanyarstabilitása van, jó futómű, nem billen, nem bólint, áll az úton, mint a cövek. Jó futóműve van, jó úton nagyon szépen megy.
Tapasztalat: az útkanyarok előtt kitett sebességkorlátozó táblákat másféllel megszorozva is simán veszi a kanyarokat, messze van attól, hogy sodródni kezdjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!