Hogy rakjam össze a fejembe, hogy merre van a jobbra, balra?
Hát de most akkor a pedálokat nem kevered össze? Oktató mit mond erre?
Nincs nagy nehézség benne: lefelé nyomva folyamatosan villog balra, hacsak pöccinted akkor kocsitól függően hármat vagy ötöt villan (komfort index), fölfelé nyomva folyamatosan villog jobbra, hacsak pöccinted akkor villan a komfort index ahogy írtam.
Megfogod a kormányt és közben a bal kezed egyik ujját az indexkapcsolóra rakod.
Ha balra forgatod a kormányt, akkor a bal kezed lefelé fog mozogni, tehát az ujjaddal bal oldalit kapcsolod be.
Ha jobbra forgatod a kormányt, akkor a bal kezed felfelé fog mozdulni, tehát az ujjad a jobb oldali indexet fogja bekapcsolni.
Ilyen egyszerű.
Köszönöm 3-as :)
A pedálokat sosem keverem. Elméletben tényleg tudom melyik merre csak ha hirtelen kell indexelni, megijedtek :(
Bal - Left
LE(ft) - Le, azaz lefele
Szerintem leragadtál a "melyik oldalt hogy hívják?" kérdésnél, pedig nem ez a lényeg. Ahogy már előttem is írták, amerre akarsz menni -értsd amerre a kormányt fogod fordítani- abba az irányba mozdítsd el az irányjelző kart. Szóval ha látod, hogy ott a következő utca ahová be akarsz fordulni, akkor előbb azt kis kart kell elmozdítani, aztán pedig a kormányt elfordítani arra amerre nézel.
Innen kezdve lényegtelen hogy jobb v. bal a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!