Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon miért vannak...

Magyarországon miért vannak sokan ennyire ellene a turbóbenzines motoroknak?

Figyelt kérdés

Én nemrég vettem autót, kimondottan ilyet kerestem.

Mi is a baj a turbóval?

A dízelből közel 20 éve nem készül turbó nélküli.

A szívóbenzineket már akkor temetni kellett volna, amikor a szívódízelt,a szívóbenzineknek nagyon rossz a hatékonyságuk,egyszerűen pazarlás turbó nélkül legyártani őket.

A nép többnyire az 1,4-1,6 szívókat motorokat vette, na ezek kb semmire sem jók.

-Városban kortyolnak, magas a fogyasztásuk, egy 1.6 városban 9 litert is becuppant.

-Autópályán magas fordulaton üvöltenek és ott sem csökken a fogyasztásuk.

-Erőtlenek, még egy alsó-középkategóriás kombit is kihívás nekik mozgatni, bizony még egy 1.6-os-nak is, ,hogy mozduljon ki kell nyomni a szemét.

Vajon véletlen,hogy az alsó-közép (Octavia,Mégane..stb) illetve a középkategória járműveinek többsége dízelmotorral került eladásra anno?

Egy turbós viszont autópályán is a fülnek kellemes, alacsony fordulatszám tartományban "dorombol",nem üvölt, de mellette húz is.

A fogyasztása alacsonyabb, nem sokkal, de alacsonyabb, mint egy ugyanakkora szívónak.Vezetni sokkal kényelmesebb őket.

2018. szept. 16. 16:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mert nagyobb a fogyasztásuk, és itt is nagyobb eséllyes hibásodik meg valami.

A6 2,0 tfsi 10 liter benzin

A6 2,0 tdi 6 liter gázolaj.

Azért a 4 literért vesznek dizelt..

2018. szept. 17. 17:04
 12/12 anonim ***** válasza:
Az 1.4-1.6 motorok semmire nem jók de egy 2 literes szívó benzines ami mondjuk 130-140 lovas már elég jó egy középkategóriás autóba csak túl akarják bonyolítani hogy megéljenek az autógyárak...
2018. szept. 19. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!