Mi a megoldás, ha a kocsi nem veszi be a hármas sebességi fokozatot?
Figyelt kérdés
Egy hónapja vezetem az autót, kezdő sofőr vagyok.Kezdeti lefulladgatások után végre elkezdtem ráérezni a kocsira, majd a tegnapi napon hazafelé tartva a kocsi nem vette be a kettesből a hármast, ráncigált, fel-fel bőgött a motor, félreálltam, azt hittem véletlen ötösbe kapcsoltam, vagy üresbe hagytam, de hármasban volt a váltó.Újra elindultam akkor sem vette be, úgy voltam h akkor kettesből majd négyesbe kapcsolok.Aztán mikor megint megpróbáltam a hármast már bevette.Azóta megint volt, hogy rángatott, és bőgött a motor hármasban.Csak akkor csinálja ezt amikor kettesből hármasba akarom tenni, ha négyesből visszakapcsolok akkor semmi baja.Létezik, hogy tönkre tettem a váltót?Mindig benyomom a kuplungot, ezzel tanuló koromban sem volt gond soha.És eddig ezen a kocsin sem tapasztaltam ezt.Tegnap óta jelentkezett ez a probléma.2018. szept. 15. 16:15
1/4 anonim válasza:
Megoldás: elviszed a szerelőhöz
2/4 anonim válasza:
Elárulod, hogy milyen autóról van szó?
3/4 anonim válasza:
A miénken egy időben a kettessel volt gond, csak úgy lehetett oda váltani, ha nem figyelt az ember. Ha figyelt, mert tudta, hogy problémás ez a fokozat, akkor juszt se vette be :-) De 1-3-5-tel is elment (meg sík úton 3-asban is elindul, csak kicsit többet eszik a kuplungból). Valami alkatrészt kellett cserélni a sebességváltóban, vagy az egészet, már nem emlékszem. De még külföldre is elmentünk így, mert több mint egy hetet várni kellett az alkatrészre.
4/4 anonim válasza:
Kihúzhatod kettesben, utána négyes. Annó a Wartburg is csinálta hidegen. Sőt, kamionnal jártam hetekig úgy - vacak Scania - hogy csak a páratlan fokozatokat vette, a többit kidobta. 1-3-5-7-9-11,és melegen, ha szerencsém volt, a 12. Át kellett rakni manuálisba, aztán úgy pakolgatni. Még a Brennert is megjártam vele így többször, télen. Nem volt vicces.
Meg kell csináltatni, valami baja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!