Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Keveset futott benzinmotornál...

Keveset futott benzinmotornál mennyi idő után feketedik meg a motorolaj?

Figyelt kérdés

2018. szept. 13. 18:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10.000-nél nekem már van színe. Nem koromfekete de barna.
2018. szept. 13. 19:05
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Mindig is kopottabb, kismillió km-t futott dízeleim voltak, annál meg kb 1-2 ezer km után teljesen fekete az olaj. Nem ismerem a benzines autókat. :(

2018. szept. 13. 19:10
 3/11 anonim ***** válasza:
10ezer kilométer egy átlagos olajcsere periódus, nem akkor kell olajat cserélni, amikor már korom fekete, vagy anmi még rosszabb,égett szagú
2018. szept. 13. 19:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Már fél óra alapjáraton történő járatás után sötétbarna. Ugyanis az olajcserekor bennmarad egy csomó szennyeződés, amit az új olaj viszonylag hamar összeszed. De ez nem azt jelenti, hogy a funkciót már nem tudja ellátni az új olaj.
2018. szept. 13. 19:45
 5/11 anonim ***** válasza:

"Mindig is kopottabb, kismillió km-t futott dízeleim voltak, annál meg kb 1-2 ezer km után teljesen fekete az olaj."

Nem függ a kopottságtól és a km-től. Néhány hónapos dízelem van. Mikor kihoztam a szalonból és 10km-re hazagurultam vele, már erősen sötétbarna volt az olaj. Pár száz km után koromfekete.

2018. szept. 13. 20:25
 6/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok, a dízelmotor más, az olajtartály és a dugattyúk alatti összes felület tele van korommal ami úszik az olajban. Ha leengeded az olajat is ott marad egy olajfilm a motor belsejében, ami fekete korommal teli. Dízel motorolaj cseréje úgy néz ki, hogy mikor beletöltöm még sárga az olaj a nívópálcán, ha beindítom 15mp-re és átfordul a motorban az olaj, összeszedi az összes kormot ami ott maradt és azonnal fekete lesz. Ennek nincs jelentősége dízelmotor esetén.
2018. szept. 13. 20:35
 7/11 anonim ***** válasza:

81 ezer km van a kis benzinesembe, én is szoktam ezt figyelgetni. 4-5 ezer km kell neki, mire rendesen fekete lesz az olaj, addig szép barna.

143 ezer kilóméteres dízel (tuti annyi) 150 km után full fekete. Koromszűrős ráadásul.

2018. szept. 13. 21:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Most vettem egy kis benzines autót, és még ilyen világos barna színű az olaj benne.

Csak nem tudtam, hogy kb mennyi lehet az "olajban", érdemes-e csereberélni.

Tudom, ilyenkor szíjcserék, olajcsere, stb kellene.

De voltam olyan fsz, hogy nem kérdeztem meg, ezek mikor voltak cserélve.

2018. szept. 14. 04:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Barátom az eladó arról azt mond, amit akar, csak adja el az autót. Sötét színű olajat én mindig cserélek (az autóim is elég sűrűn cserélem), igaz még sosem kaptam friss olajjal autót, de a tiéd annak tűnik. Ha pár hónapot eltolod a szervizt, biztosan nem lesz gond.
2018. szept. 14. 06:16
 10/11 anonim ***** válasza:

olyan fekete sosem lesz mint dízelmotorban. mé akkor sem ha duplán túlhordott olaj van benne.

persze sötétedik, de olajcsere előtt még simán barnának kell lennie, a nívópálcán levő réteg még átlátszó.

2018. szept. 14. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!