Keveset futott benzinmotornál mennyi idő után feketedik meg a motorolaj?
Köszönöm.
Mindig is kopottabb, kismillió km-t futott dízeleim voltak, annál meg kb 1-2 ezer km után teljesen fekete az olaj. Nem ismerem a benzines autókat. :(
"Mindig is kopottabb, kismillió km-t futott dízeleim voltak, annál meg kb 1-2 ezer km után teljesen fekete az olaj."
Nem függ a kopottságtól és a km-től. Néhány hónapos dízelem van. Mikor kihoztam a szalonból és 10km-re hazagurultam vele, már erősen sötétbarna volt az olaj. Pár száz km után koromfekete.
81 ezer km van a kis benzinesembe, én is szoktam ezt figyelgetni. 4-5 ezer km kell neki, mire rendesen fekete lesz az olaj, addig szép barna.
143 ezer kilóméteres dízel (tuti annyi) 150 km után full fekete. Koromszűrős ráadásul.
Köszönöm.
Most vettem egy kis benzines autót, és még ilyen világos barna színű az olaj benne.
Csak nem tudtam, hogy kb mennyi lehet az "olajban", érdemes-e csereberélni.
Tudom, ilyenkor szíjcserék, olajcsere, stb kellene.
De voltam olyan fsz, hogy nem kérdeztem meg, ezek mikor voltak cserélve.
olyan fekete sosem lesz mint dízelmotorban. mé akkor sem ha duplán túlhordott olaj van benne.
persze sötétedik, de olajcsere előtt még simán barnának kell lennie, a nívópálcán levő réteg még átlátszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!