Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendőrségi meghallgatás...

Rendőrségi meghallgatás hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Röviden : Elhagytam a telefonomat mikor haverokkal edzeni voltunk és neki álltunk hazafele kisebb "gát szerű" dombokon szaltózgatni poénból. Mikor hazaértem, éreztem hogy nem találom a zsebemben a telefonom. Gondoltam hogy elhagytam ugrálás közepette,és kieshetett a zsebemből. Szüleim nem voltak itthon, gyalog legalább 15 perc lett volna az út, és mivel elég drága telefonom van, nem akartam hogy valaki más találja meg előttem. Robogó ott állt a az udvarban, bukó fel, és indultam vissza a telefonomért, amit szerencsére meg is találtam, de eléggé széttört. Hazafele mindent betartva mentem haza, de sajnos a rendőrök levillogtak, nekem pedig nem volt jogsim, és nem is akartam vezetni jogsi nélkül, de annyira be voltam parázva a telefonom miatt hogy eltűnt, és ellophatják, hogy ijedtemből és sietségből ezt láttam a leggyorsabbnak. Minden rendben volt, motor szerződés, biztosító meg minden összes létező papír, gyorsan nem mentem, lámpák égtek, bukó volt, motorral 3 percre voltam otthonról. diák és lakcím alapján azonosítottak mert ezek voltak nálam. Nem ittam, kértem szondáztassanak meg, hogy biztos legyen számukra. a rendőröknek is elmondtam ezt a sztorit, megértettek, de sajnos feljelentést tettek ellenem, majd haza kellett tolnom. nem akartam vezetni jogsi nélkül, ugyanis azon a héten akartam elkezdeni a jogsit. Bementünk erre az ügyre 1 hétre a rendőrségre, megkérdezni mi lehet ebből. azt mondta egy felsőbb fokú ehhez értő rendőr, hogy 99.5% hogy nem lesz semmi, max pénzbírság, ezért beiratkozhatok nyugodtan jogsira ezt mondták.csak féltem hogy eltiltanak, és akkor kidobhatom a jogsira költött pénzt, ezért előtte megkérdeztem. lassan kezdhetném a rutint, erre kijött egy levél hogy 6 hónap eltiltás fog 8 napon belül történni, ha csak nem kérek meghallgatást. Én kértem, és erre el is fogok menni. Ha ott elmondom az igaz sztorimat, amit ide le is írtam, törölhetik az eltiltást? nem szeretném hogy eltiltsanak, csak mivel 18 év alatti vagyok, (16) ezért nem kaphattam pénzbírságot. Soha nem volt semmiféle rendőrségi ügyem. Törölhetik? vagy esetleg szüleim nevére pénzbírságot? Az is sokkal jobb lenne, de nem szeretném hogy eltiltsanak... Meg van már a motorom, mindenem, jogsim fele is... Mellesleg rendőr kapitányságon azt mondták előtte, hogy nem lesz semmi beiratkozhatok nyugodtan. Ez az a rendőrség, ahol élek, elkaptak. De nekem másik városba kell mennem meghallgatásra, mert ott vették kézbe az ügyem. Kérlek,segítsetek!
2018. szept. 7. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
29%

Miért ne tiltanának el?

Jogosítvány nélkül vezettél közúti forgalomban. Az, hogy nem történt semmi, nem jelenti azt, hogy nem is történhetett volna bármi.

Jogosan tiltottak el és megérdemled.

2018. szept. 7. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Hozz fel saját magad védelmében enyhítő körülményeket: Használtál bukósisakot, lassan és óvatosan vezettél, együttműködtél a rendőrökkel meg mittudoménmi, nem én voltam a helyedben. Ha már eltiltást kapsz, akkor legalább ne maximális idejűt adjanak, érted. Persze azért önámításba ne menj át, hogy te tudsz motort vezetni és hasonlók, mert az inkább ront a helyzeteden.
2018. szept. 7. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen Pesten Hallottamos sztori, kár, hogy kitiltottak onnét, lényeg, el leszel tíltva, ez fix. miért mérlegeljenek? Nem vészhelyzet volt, visszafele meg tólhattad volna a robogót.. ez sajnálatos, és én tényleg sajnállak, de a szabály az szabály.
2018. szept. 7. 23:18
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

A tény, hogy hibáztál, amiért kaptál büntetést, amit nem akarok véleményezni.

Elfogadod, vegy elmehetsz a meghallgatásra, az a te döntésed.

Amire felhivnám a figyelmedet, hogy az évnek ebben a szakaszában a 6 hónapos eltiltás nem is annyira súlyos szankció, szemben azzal, ha márciusban tiltanak el.

Az iskolákban motoros oktatások márciustól novemberig vannak.

Tehát neked a 6 hónapos eltiltásból 4 hónap arra az időszakra esik, amikor nincs is gyakorlati oktatás.

Eltiltás nélkül is kicsi a valószínűsége, hogy az idén novemberig jogositványt szerezz, márciusra meg lejár az eltiltás.

Természetesen idő vesztéssel jár, ha most akartad elkezdeni a tanfolyamot, de neked ugyanúgy márciusban lehet menni vezetést gyakorolni, mint annak, akit májusban tiltottak el 6 hónapra.

2018. szept. 8. 08:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, a jogsim már mindjárt kész. Rutinra mondták, hogy ha tudok vezetni és látják ezt,akkor elég 2 órára bemennem, aztán forgalmi. Tudom hogy szabályt szegtem, nem is mondtam hogy azért mert ijedtemben mentem ki,( hogy megtaláljam a telefonom, )nem szegtem szabályt. Szerintetek nem tudnám megbízni a meghallgatáson, hogy akkor szüleim nevére írjanak egy pénzbírságot? (mert ők a gondviselőim, ők felelnek értem, szüleim is ezt akarnák inkább, hogy idén még tudjak motorozni 1 max 2 hónapot. (szept. végére kész a jogsim) Esetleg ha van egy kis szíve, akkor pénzbírsággal ki tudok egyezni vele? mert tudom hogy szabályt szegtem, (igaz nem saját önszántamból és nem is poénból mentem ki motorozgatni órákat), ezért vállalom a büntetésem, csak ne tiltsanak el, inkább fizetem a bírságot... ötlet? (akik meg lehurrognak mekkora hülye gyerek vagyok, üzenem nekik hogy nem ismernek, nem egy kis idióta taknyos vagyok aki viccből jogsi nélkül motorozgat... :) van annyi eszem, hogy ne csináljam ezt, sürgősen kellett cselekednem, és sajnos ez lett belőle, amit meg is bántam,de a telefonom érdekében tettem.)
2018. szept. 8. 16:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Akik eddig segítettek, és próbáltak ötleteket mondani, annak nagyon köszönöm!
2018. szept. 8. 16:56
 7/8 anonim ***** válasza:
De önszántadból mentél ki. Mi a halálról beszélsz? Kényszerített valaki??
2018. szept. 8. 18:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmazta, úgy értettem hogy nem direktből mentem ki motorozni, hogy vagy elkapnak vagy nem, hanem emiatt. Te amúgy valami bajban szenvedsz, vagy miért vagy ilyen feszült? :) ki lehet javítani, vagy elmondani szebben is hogy rosszul fogalmaztam. Bírom az ilyen idióta embereket.
2018. szept. 8. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!