Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Barátok között korrekt, ha az...

Barátok között korrekt, ha az autó fogyasztásának megfelelően tankolunk?

Figyelt kérdés

Szinte minden hétvégén megyünk valamerre a barátokkal, az üzemanyagra mindig összedobtuk a pénzt, és többnyire igyekeztünk mindig más kocsijával menni.

Mindenkinek kis kompakt autója van, 7-8 literes átlag fogyasztással.

Nekem is ilyen volt, de igényem volt egy nagyobbra, így vettem egy "csónakot".

Ez átlagban 12-13 litert fogyaszt,nagyobb tempóval 15.Egyszer mentünk vele, azért más volt egy nagyobb táv mint a kis kompaktokkal, a barátoknak is nagyon bejött.

Viszont ugyan úgy adták a pénzt mintha 7-8 literes fogyasztása lenne.

Nem szóltam semmit, ráfizettem, nem haltam bele, nem erről van szó.

Csak azóta is folyamatosan az van,hogy azzal menjünk mert kényelmes, gyorsabb, jobb.

Ekkor mondtam,hogy mehetünk, csak kicsit többért kell tankolni, mert én nem szeretnék minden hétvégén ráfizetni a saját kocsim fogyasztására.Nem arról van szó,hogy nem fér bele, beleférne, csak szerintem egyszerűen nem korrekt, hogy nekem minden hétvégém többe kerüljön ami havi szinten akár 10-12 ezer forint is lehet.

Tudom,hogy fillérb***ásnak tűnik, de én úgy úgy beülök más kompaktjába, mindenkinek jobban megéri, csak nem olyan kényelmes.

2018. szept. 6. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás: menjetek más autóval.
2018. szept. 6. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem fillérb...ás, különösen annak fényében, hogy az autó használata nem csak tankolásból áll. Nagyobb, kényelmesebb autód van, gondolom kerékcsere kb. 100 000 ft. olajcsere stb...s ezekre nem kell gondolnod ha a haverok kocsijában ülsz minden alkalommal. Ezeket sokan nem veszik figyelembe a nagy számolgatásban.
2018. szept. 6. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak a benzinről..

Ha indultok, akkor töltsd tele a tankot, amikor hazaértek, akkor újból teletöltöd a tankot..nos ezt az összeget osztjátok szét.. annyi, amennyi...ekkor kiderül, kik is a szarevők..

(a biztosítás, az éves adó, a kopó alkatrészek, olaj, gumikopás,és egyéb finomságok kilóméterarányos részéről természetesen nem esett szó..)

2018. szept. 6. 20:48
 4/8 anonim ***** válasza:

kérj többet, neked sincs ingyen a benzin.

Második, nemrég vettem 17es papucsokat alufelnivel, szenzorral télre 250ezer :D Gondolj bele mi van ha valakinek nagyobb kereke van :D

2018. szept. 6. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Elárulod milyen autód van, kiváncsi vagyok?

Egyébként nálunk sima ügy. Sofőr oszt szoroz mond egy számot. Mi általában ha utazunk akk 3-400km et ott azért már nem mindegy. És mindig más összeget fizetünk

2018. szept. 6. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Egyáltalán nem fillérb*szás, ha kompakt autóval mentek akkor sem egy hibrid kiskocsi fogyasztását dobjátok össze, hanem a tényleges fogyasztást.

Az lesz a legjobb megoldás, amit már írtak: Teletankoljátok, aztán az út végén újból tele, így kijön hogy mennyit fogyasztott pontosan, és a tankolt üzemanyag árát osszátok szét, így valós bizonyítékod van a pontos fogyasztásra, és a haverok sem érzik úgy magukat hogy te le akarod húzni őket azzal hogy a tényleges fogyasztásnál többet mondasz.

2018. szept. 7. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
a benzinpénz arra való, hogy a benzint megvedd belőle. ha 2x annyi a fogyasztás akkor 2x annyit kérsz, ennyi. legfeljebb utána nem akarnak a te kocsiddal menni, mentek egy takarékosabbal
2018. szept. 7. 09:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú barátság titka a pontos elszámolás!
2018. szept. 7. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!