Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezetés jogosítvány nélkül?

Vezetés jogosítvány nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Pár hónapja éjszaka kimentem egy parkolóba gyakorolni a vezetést a jogosítványhoz, sajnos rosszkor voltam rossz helyen, így a rendőrök feljelentettek.

Nemrég megérkezett a papírom, miszerint 10 hónap eltiltást, és egy elég magas pénzbűntetést kaptam. Az eltiltást azzal indokolták, hogy különösen élet-és balesetveszélyes amit elkövettem. Úgy gondolom, ez nem feltétlen helyénvaló, mivel egyetlen egy autó sem volt a parkolóban, még a közelben sem, max 20 km/h-val közlekedtem, illetve jogosítvánnyal rendelkező személy is ült mellettem. Természetesen ő is kapta ami járt neki. Soha semilyen ügyem nem volt még, illetve semmiféle kárt nem okoztam, nem randalíroztam, mégis a max 12 hónapból 10-et kaptam. Érdemes fellebbezni a határozat ellen, elérek vele valamit? Illetve a pénzbírság csökkentését kérném méltányossági alapon. Lehet valamennyi esélye, hogy enyhítenek a bűntetésen?

2018. szept. 6. 18:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem vitatom, szerintem is jogos, mivel szabálysértést követtem el, egyedül a bűntetés mértékével nem értek egyet, nem egy olyan embert ismerek akik sokkal kisebb szankciókkal megúszták. Persze nem mással kell foglalkozni hanem magammal, gondolom..
2018. szept. 6. 22:57
 12/19 anonim ***** válasza:
32%
R.Sándor kapott csak 9 évet a Cozma gyilkosságért, egyik társa 3-at. Állatkínzásért volt, hogy el sem ítélték a bűnöst, pedig ez btk. Kicsit igazságtalan, itt, de ne csodálkozz.
2018. szept. 7. 06:56
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Már ne haragudj, de éjfélkor, kőbányán, jogsi nélkül, egy üres parkolóban nekiállni gyakorolni, olyan mintha felkérnéd a zsarukat keringőre. Ha mellette volt egy kis motorbőgetés meg drift, akkor meg szó szerint kihívtad a sorsot magad ellen és vesztettél. Szóval, téged sem az eszedért szeretnek!

A fellebbezést megpróbálhatod, de valószínűleg abba is belebuksz és végül megkapod a maximálisan kiszabható büntetést. Max részletfizetést kérhetsz vagy leülöd a sitten.

2018. szept. 7. 07:09
 14/19 A kérdező kommentje:

Semmiféle bőgetés vagy drift nem volt, ha megpróbáltam volna szerintem akkor tényleg különösen veszélyes lett volna.. fellebbezést méltányossági kérelemre értettem, amiben a családi/szociális helyzetemre hivatkoznék, az is bukó?

Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat!

2018. szept. 8. 12:36
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Elég nagy felelőtlenség a jármű üzembetartójának (tulajdonosának) részéről, hogy a járművének vezetését átengedte olyan személynek, aki egyéb okból alkalmatlan a vezetésre.
2018. szept. 8. 13:15
 16/19 anonim ***** válasza:

"fellebbezést méltányossági kérelemre értettem, amiben a családi/szociális helyzetemre hivatkoznék, az is bukó?"

Autósiskolára van pénzed, de kifizetni pár ezer forintot plusz órákra már nincs? Ezt így senki nem fogja bevenni, de nyilván jogodban áll megpróbálni. A szociális helyzetre olyankor szoktak hivatkozni, amikor az ember nem tud megengedni magának valamilyen alapvető dolgot, pl. suliban a tankönyvek árát és ehhez csatolni kell dokumentumokat is a fizetéséről, ami alátámasztja ezt. Egy autósiskola az nem alapvető szükséglet, ha nem tudod kifizetni, akkor szüneteltethetted is volna akár.

2018. szept. 8. 13:46
 17/19 anonim válasza:
27%

Őszintén gáz, ami történt... :( Megértem, hiszen én is fogcsikargatva fizetem az oktatómat, aki utána 1 órát ordít velem.. (anyádnak fogok fizetni azért, hogy ordíts, inkább én is gyakorlok külön, ugyanilyen formában). Ha nincs bent ismerősöd a közlekedésieknél, akkor vagy célba ér a kérelmed, vagy nem. Súlyosbítani nem fognak rajta, egy próbát megér.

Semmi gáz nincs ezzel, nagyon sokan vagyunk így, akik a pénzlehúzósmegtanítlakvezetni BT-n kívül külön is megyünk. Nehogy azt hidd, hogy régen máshogy volt... Csak kevésbé voltak ennyire magasak a pénzbüntetések.

2018. szept. 16. 17:13
 18/19 anonim válasza:
19%
Nyugtasson a tudat, hogy olyanok ugatnak most, akik ziher, hogy rendőrlámpa előtt záróvonalon váltanak sávot, mert rohadtak megfordulni 100 méter múlva a következő kereszteződésnél!
2018. szept. 16. 17:15
 19/19 anonim ***** válasza:

Romániában emiatt már a sitten ülnél.

A nálunk "elmaradottabb" országokban sokkal komolyabb szabályok vannak néha.

Csinálhatsz ilyet, de azt nagyon jól meg kellett volna válaszd.

2023. júl. 4. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!