Toyota vagy volvo?
Maximum 1milliót szánnék rá mindenestül, szóval magára a kocsira kb 7-800ezret. Sedant, vagy kombit szeretnék a két márka közül. Benzinest mindenképp. Fogyasztás annyira nem számít, nyilván nem 20 literest akarok de hogy 6.8vagy 8.2 oly mindegy. Mindennapi munkábajárásra használnám (200km naponta ) illetve évi 3-4nagyobb utazásra 1000-1200km. Városban ritkán lenne használva, inkább autópálya és főút. Fontos a megbízhatóság, fenntartás és biztonság.
Ha konkrét típust mondtok külön hála. Toyotából első körben avensisre gondoltam, volvóból pedig s40/v40. Ha esetleg ezek alapján egy másik márka az amit ajánlanátok, megköszönöm ha leírjátok mit és miért azt.
Ez nem az általad elképzelt értékhatárra jellemző:
Fontos a megbízhatóság, fenntartás és biztonság
Volvo jó,de nem abba az értékhatárba
Inkább toyota
de más márka
Ha Volvo:
S40/V40 felejtős, Belgiumban gyártott hulladék mind.
S60 vagy V70 (esetleg S80 ).
Nekem az S80 T6 mindent betartva egyszer lement majdnem 10 literre, ilyet semmiképp ne vegyél. A kézi váltós 5 hengeres turbóbenzinek megbízhatóak és ennél jóval kevesebbel beérik ha normálisan közlekedsz - bár 6.8 biztosan nem fog kijönni soha.
A Toyota egyszerűbb, megbízhatóbb konstrukció, az Avensis egy más világ. Jóval könnyebb is, fogyasztásban is biztos jobb egy sima 4 hengeres 1.8 benzin, mint a Volvok.
Én az S40/V40-ekról lebeszélnélek, akkor inkább Toyota. Ha játszik az S60/V70 akkor próbálj ki egyet és mérlegelj melyikben lesz jobb, kényelmesebb, csendesebb végigülni a napi 200km-t. Ezt leszámítva valszeg mindenben racionálisabb választás az Avensis.
Az egyik autó a családban egy 2007-es Toyota Avensis 2.2 D-4D dízeles kombi. 340 ezer km van benne, ennek ellenére gyakorlatilag semmi komoly hibája nem volt még és hibátlanul műküdik. Rendkívül kényelmes, bőrüléssel, ülésfűtéssel, tempomattal, stb extrákkal. (Executive felszereltség, ami 2007-ben a full extra szintet jelentette a Toyotánál) Rengeteget utaztunk vele, mindig nagyon pihentető, relaxáló volt akár 10-12 órás utakat is megtenni vele.
Soha nem utaztam még ilyen kényelmes, fotel szerű ülésekben, pedig ültem már életem során magas felszereltségű Audiban, Mercedesben is, mint vendég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!