Csajok, milyen a szervó nélküli autót vezetni?
Olcsó kis kocsit vennék első autónak, pl suzukit, de nagyon sokban nincs szervó.
Hallottam hogy nehezebb kormányozni, de mennyire?
55 kilós csaj vagyok, elbírnék vele? :)
Nem csaj vagyok, de nincs szervó a kocsimban. Kicsit nehezebb kormányozni, de csak ha lassan mész. Álló helyzetben meg baromi nehéz. Ebből következik, hogy közlekedni nem nehéz vele, ellenben parkolni halál.
Egyébként keress valakit akinek hasonló autója van és próbáld ki.
Mit jelent nálad az olcsó autó?
400-500ezerért már szervósak közül válogathatsz, a régi, szervó nélküli Swiftek persze még olcsóbbak lehetnek, de ha teheted, szervósat vegyél, ahogy már írták, főleg a parkolásoknál van jelentősége, de azért menet közben sem hátrány a szervó.
ha teheted, inkább szervost vegyél, nagyon szívás
nagyfater golfját vezettem, menet közben semmi gond
de parkolni szűk helyre egy rémálom volt
Nem csaj vagyok, de tudom, hogy utálni fogod, főleg ha már legalább egyszer vezettél szervós autót.
Ha mondjuk falun, vagy kisvárosban laksz, akkor nem is akkora gond, mert menet közben észre sem veszed, hogy nem szervós. Viszont a baj a városokban jön elő, mikor fél óra után megtalálod az egyetlen szűk parkolóhelyet, ahova csak 5 mozdulatból férsz be, és sietni kellene, mert feltartod a forgalmat. Na olyankor még egy férfinak is siralom a dolog. Akármilyen kicsi autó, álló helyzetben bizony nehéz tekerni a kormányt szervó nélkül. És ne mondjátok, hogy álló helyzetben nem szabad forgatni a kormányt, mert néha muszáj. A másik pedig, hogy a szervótlan autóknak az áttétele is sokkal nagyobb, azaz koppanástól koppanásig sokkal többet kell tekerni. Tehát ha teljesen balra akarsz fordulni, akkor nem csak másfelet kell fordítani a kormányon, hanem akár 2,5-öt is, már ilyen autót is vezettem. Ami nagyon sok.
a szervótlan kadettünknek 3.5-et fordult a kormánya kopptól koppig:)
azzal simán parkoltak tenyerezve.
a suzukival nem lesz gond, könnyű kocsi.
évente 2x álló helyzetben aszfalton majd 2 kézzel tekered a kormányt, oszt kész. de simán lehet vele parkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!