Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vicces, ha egy férfi...

Miért vicces, ha egy férfi 125-ös choppert vagy túragépet vesz?

Figyelt kérdés
Motorvásárlás előtt állok; de jelenlegi életvitelem nem engedi meg a hosszú túrákat, nincs annyi szabadidőm. Így felesleges a sok köbcenti, lóerő meg nyomaték, ha csak városba használnám. Kilyukadtam a 125-ös gépeknél. Robogó volna igazából az ideális, de én meg szeretnék váltogatni. Yamaha Drag Star, Honda Shadow, Honda CBR, Yamaha YBR, Derbi Mulhacén, ezek tetszenek. Mindenki nevet rajtam, hogy ilyen kicsi gépet veszek, hülyén nézek majd ki rajtuk. Sokan járnak 50-es robogóval érett emberek, én meg nevetségesen festek egy belépőszintű nagymotoron? Ez hogy van?

2018. szept. 5. 19:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

3#-as vagyok

Ha nem lényeges a nagy köbcenti, sok lóerővel, akkor váltósnak sincs értelme főleg városba, több hibaforrás csak. Ha jól olvasom közelít a vételár az 1M forinthoz, szerintem gondold át jobban, egy 500-as robogótól jobb nem kell, ha nem akarsz nagy motort, én ezt gondolom.

Ezeknek 50-125-ös szúnyogoknak csak az ára jelentős, de élményt ezekkel nem kapsz, vékony abroncsokon futnak, ezek megérzik a rossz utakat, viszont kevésbé mint egy vastag kerekes robogó.

Aki 50-essel jár, többek közt az olyan fazonok mint(keresztapám) kell valami amire ráülök, nem kell tekerni de belefér a bolti holmi, és megy valamennyire. Nem a motorozást látja a dolgok mögé.

Gondolj a szerviz ellátottságra is, ezekről a gépekről nem nagyon hallottam, Indiában veszik őket tizenévesek, de ott más az egész szemlélet.

2018. szept. 5. 22:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vicces. Ha tényleg csak városba kell, teljesen jó a 125-ös is. Való igaz, egy pici cruiser kissé humoros (már a 250-esem is gyenge, nem városban, hanem az Alpokban vagy országúti előzéskor, s a hangja annak sem az az igazi. de legalább halk :D), de aki a cruisert szereti, nem csodálom, ha 125-ösből is azt vesz. Nekem az alacsonyság miatt is alap a cruiser. Felvágni nem lehet vele, sőt, ahogy tapasztaltad, kinevethetnek, de én ezzel pont nem foglalkoznék. Nem veszek 2 számmal nagyobb motort csak a hangja és mások véleménye miatt, ha NULLA szükségem van rá.

De valószínű, hogy ha nem akarnám, hogy alacsony létemre leérjen a lábam, nem cruisert vennék piciben. DE nem nevetem ki azt, aki azt teszi, csak ne jöjjön azzal (volt már ilyen), hogy a kicsikéje igazán mindenre elég, van ám gyorsulás és nyomaték... Ja, pont cruisernél ebben a méretben, hát persze.

Robogót semmiképpen nem vennék, az nem motor... Kivéve a régi kis simókat, azokat kedvelem, de nekem olyan se kéne. Egy choi nori esetleg, ide a nyomvályús meredek földútra, az lenne ám az extrémsport :D Amúgy kis cruiserrel is humoros, de nem eléggé. Ha valaki sportmotorral szel át sivatagot, én is lehetek piciben lökött, nem?

TL;DR: Szerintem csinálj, amit akarsz, városba elég egy jó kis 125-ös is, de cruiserben tényleg a nagyobbak az impozánsak.

2018. szept. 5. 23:31
 13/14 anonim ***** válasza:
125ös 2t túra endurót (Aprilia Pageso Yamaha TDR Aprilia Tuareg) még én is bevállalnék hobbi motornak.
2018. szept. 6. 14:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vicces, mindenki olyan motoron ül amilyenen akar.
2018. szept. 6. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!