Miért vicces, ha egy férfi 125-ös choppert vagy túragépet vesz?
Ezért jön a lepontozás...
De....
Aki kismotort vesz városra, minek akar choppert? Mert egy choppernek nem áll jól a 125 CCM.
A choppernek nagy, melyhangú motor áll jól, ami menetközben is megtartja a hangot, mert nem pörgeted 12 ezerig hogy menjen..
Én nem pontozlak le. Kizárólag városi használatra milyet vegyen az ember? A 125-ös pont oda jó, tartja a forgalom ritmusát, nem szenvedés vele a közlekedés. Országúton persze vérszegény, de oda nem is mennék vele, csak nagyon elvétve.
A Drag Star meg a Honda V2-es, 55-65 közötti tempónál még duruzsolnak, nem szenvednek.
Nem azért de nekem az első motorom volt egy 600-as naked, utána pár évvel később gyorsasági vonalon folytattam tovább szintén 600-assal 125 lóerővel.
Sose jártam vele az Adrián, Romániában, Alpokban mert nem engedi a pénztárca, és ilyen távokra még autóval is meggondolnám, meg nekem a motor a száguldozást jelenti, ezen nincs mit szépíteni, munka után haza érek pihenek egy kicsit, utána kimegyek addig míg világos van mert könnyű fejre állni itt a Bükkben, aki járatos errefelé az tudja hogy a sötétedés nehezítő körülmény, ahol engedem 90-120 között, ott egy 19-20 óra magasságában már 50-60.
Több élmény van néha 2-3 óra gurulásban, fel a hegyre le a hegyről, egy-két szünettel, mint levezetni Miskolcról, Siófokra.
Réges régen egyik spanom vett egy 125-ös Virago-t. V2, amiből az egyik henger csak kamu henger, valójában egy hengeres. Két emberrel meglepően jól ment ( nyilván kategóriájában, nem ilyen 1200-es sor4-ekhez képest ).
Igazából árban a 125-ös motorok sem olcsóbbak lényegesen ebben a kategóriában, mint a nagy motorok. Can a hahun egy 125-ös Drag Star 990-ért, ennyiért igazából már vehetsz bármint, mondjuk egy 535-ös Viragot :)
Fenntartásban olcsóbbak valamivel, mint a nagy motorok,de azokban meg több az élvezet.
Szerintem városba - ha csak oda használod - teljesen jó a 125-ös is :)
Mert nem illik ezekhez a stílusú motorokhoz a kis köbcenti.
Ez olyan mint amikor az 50 kilós srácok izompólóban mászkálnak. Külön-külön nincs vele baj, de együtt az összhatás nevetséges.
Vegyél egy robogót, vagy egy endurót, vagy ha tudsz kicsit szerelni, akkor egy régi MZ ETZ-t ha nem szeretnél nevetséges lenni. Felőlem amúgy azt veszel amit szeretnél, csak a kérdésre válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!