Budapest-Győr távolságon mennyi benzin fogy?
Győrbe visznek le minket kocsival (kb. 130 km google szerint), és a ránk eső benzint kell állnunk (fele). Ami persze természetes, de mivel se kocsink, se semmi, ezért fogalmam sincs, hogy ez milyen összeg lehet.
Tudom, hogy függ a kocsitól nagyon sok minden, de nagyon nagy általánosságban, egy sima személygépkocsiról beszélve... mennyi benzin fogyhat egy ilyen úton, és mennyibe kerülhet?
Fogalmam sincs, ezért írtam, hogy általánosságban.
Ha tudnám a kocsi típusát, én is ki tudnám matekozni. :-)
Országúton kb. 7 liter benzin fogy egy átlagos 1.6-os autóban 100 km-enként.
Most nagyjából 400 Ft egy liter benzin.
Tehát 150 km * 7 l / 100 km * 400 Ft/l = 4200 Ft
Ha autópályán mentek, egy 10 napos autópálya-matrica 3000 Ft.
Ezt meg kell kérdezni majd a sofőrtől, nem kell találgatni. És szarrágónak se szabad lenni, kerekíts picit felfelé, ne fillére számold már ki a benzinköltséget.
Amúgy 7 literes fogyasztással számolva kb 12,5 liter benzin kell, csak oda.
Igazából én két főre 4-5ezret gondoltam, mert 5-6 a vonat, és ahhoz mérten. Nyilván ha matrica kell, akkor a többet.
Nem oszkár, de az is lehetne, hasonló elven visznek, hogy teljen a kocsi, mi amúgy vonatoztunk volna.
A sofőr volt az, aki bedobta jóóóó előre, hogy ugye akkor felezzük a benzinköltséget, ezért voltam rá kíváncsi, hogy a fentihez mérten vajon több lesz vagy kevesebb.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!