Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Európa nagy részén miért nem...

Európa nagy részén miért nem csinálnak valamit a kis parkolóhelyekkel?

Figyelt kérdés

Egyes parkolóhelyek mérete nem csak Magyarországon probléma,hanem Németországban is.

A múltkor cikkeztek is miatta, ugyanis az autók az utóbbi 1, másfél évtizedben igencsak megnőttek, kvázi egy kategóriát ugrottak.

Egy alsó-középkategóriás Octavia vagy Mégane felfal reggelire egy régebbi Audi A4-est, vagy E90-es BMW-t.

Münchenben komoly probléma ez, sokszor én is csodálkoztam, amikor a német sofőrök azokat a tipikus német autókat, mint X5, A6 próbálták betenni a szűk helyekre, több-kevesebb sikerrel.

Német kollégák szerint, ha elég felszerelt az autód, akkor nincsenek nagy gondok, ugyanis az képes maga beparkolni, te csak a gázt adagolod, a jobbaknál már azt sem.

Ott kint minden eléggé beépített már és anno mindent, I-es, II-es Golfokra terveztek.

Nekem egy X-Trailem van, egyes parkolóhelyeken, ha be is állok középre a két csík közé. oldalazva kell kiszállnom meg beszállnom, pedig nem vagyok nagydarab.

2018. aug. 25. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
Inkabb a kerdes hogy miert kell nagy auto ?
2018. aug. 25. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha nagyobb lenne akkor azért sírnál, hogy nincs elég szabad hely...
2018. aug. 25. 21:47
 3/11 A kérdező kommentje:

1#

Az autók alapból mindig nagyok voltak.Eleinte az autóipar hajnalán alig volt különbség az amerikai és európai autók között.

Viszont Európát megtépázta a II, világháború, a családoknak kis fogyasztású, olcsó,olcsón fenntartható autó kellett, akkoriban a mérnökök a kis fogyasztást csak kis karosszéria mellett tudták elérni.

Amerika meg elhúzott Európa mellett autóiparban,a kocsijaik nagyobbak,kényelmesebbek és erősebbek voltak.

Mára viszont az európai autók is normális méretűek.

A kisautós korszak csak egy átmeneti időszak volt.

Ma már egy városi autónak mondott Clio,Polo is jóval nagyobb, mint az előző korok kisautói.

2018. aug. 25. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Miért kell nagy autó? Hát én Swiftes vagyok elég dagadt, megváltás ha nem a szivem követem és ülök be az Omegába, sokkal több a hely a pocinak, a lábikónak, meg úgy egészében jobb, de igen ami miatt mindig a Swiftet választom annak ellenére, hogy nincs benne szervó az pont az, hogy a parkolókat, teszkóba meg többiekbe Swiftekre meg Marutikra tervezték, ma parkoltam említett helyen és kiszállni szinte úgy lehetett, hogy fájt, parkolni csak-csak mert egy 1,7 széles autó az Omega, de ha egy 5 -ös Golffal lettem volna kipurcanok a beszorított levegötől, mert az 1,9 széles, és bakker, az durva nagyobb egy alsó-közép kategóriás új autó mint egy közép kategóriás Omega A. Durva, és csak nagyobb autók lesznek a biztonság miatt, egy Swift lemeznék a globus konzerv is vastagabb, de egy Mk5Golf? Vagy A6? Min. 20 centi hely pluszba kéne a csikoknál.
2018. aug. 25. 22:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy amint hozzányúlnak egy parkolóhelyhez, azzal a lendülettel fizetőssé is teszik...

Szóval ezt ne akard.

2018. aug. 25. 22:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Érdekes, a Scirocco-ból ki tudok szállni gond nélkül, pedig vagy 20cm-rel hosszabb az ajtaja, mint egy mezei 4 oldalsó ajtóval rendelkező kocsinak
2018. aug. 25. 22:06
 7/11 anonim ***** válasza:

1 es vagyok.

Ertem kerdezo illetve nem. Lehet hogy az a baj hogy nem vagyok dagadt, de nem direkt a meret miatt de vettem egy uj szedant ami szeles es tobb mint 5m

Felesleges volt.

Ezert en ezt a meret dolgot nem ertem.

2018. aug. 25. 22:42
 8/11 anonim ***** válasza:
8%
Amúgy, ja ha szóbakerül parkoló ügy ,mindik fizetőssé teszik, lóvakkal kéne ismét járni, lenne a közútkezelő aki a lepényt takarítja, így nem kéne rongálásról beszélni és a Pacik még aranyosak is. Én már akkor felvetettem a jegyzőnek, hogy biztosítsanak a munkahelyem előtt helyet a Lónak, mert városon belül azzal akarok járni, erre kiröhögtek.. nem majd fizetem otthon a évi 100 ezret egy Swiftre... ha A6 Audim lenne újba akkor egyértelmü lenne, de így...
2018. aug. 25. 23:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Én egy Audi A6 Avanttal járok, 2011-es, tehát már jókora nagy dög. Németországban rengeteget tartózkodok, de itthon is járok vele. Tényleg szűkek a parkolóházak és a parkolók is mindkét országban, de én ennek örülök, mert legalább több hely van, nagyobb az esély rá, hogy találok helyet. Ezzel az autóval pedig könnyebb beállni, mint egy 2-es Golffal bárhova, mert van rajta elől-hátul tolatóradar (bármilyen 10 évnél fiatalabb autón van már ilyen), illetve szép nagy tükrök, amivel lényegében bármilyen szűk helyre be lehet pattintani. Persze nem lehet teljesen kinyitni az ajtót, ami magától érthetődő, de nyugodtan ki tudok szállni mindig.
2018. aug. 26. 08:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a garázsok a 70-es, 80-as években épültek. Én főleg ezeken veszem észre a különbséget. Ezeket még Trabantra, kispolskira, esetleg Wartburgra vagy Ladára méretezték. Nekem egy Astrám van, nem kifejezetten nagy autó, de az ajtónál mindkét oldalon úgy kell centizni hogy beférjen. Ez már tudja az "önparkoló" módot, de szerintem ez nem oldja meg a problémát. Enélkül is be tudok állni középre, csak ajtón alig tudom magam kipréselni. Azt is utálom, mikor más így rám áll, hogy beszállni alig tudok. Ezért inkább sokszor távolabb állok meg és gyalogolok egy picit. Inkább, minthogy rányissák az ajtót a kocsimra.

Az, hogy nagyobbra hagyják felfestéssel a helyeket, szerintem nem megoldás, mert akkor parkolóhelyből lenne jóval kevesebb. Valahol pedig meg kell állni és akkor össze-vissza állnának meg, hasonló sűrűséggel.

2018. aug. 26. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!