Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lassan elmegy a kedvem a...

Lassan elmegy a kedvem a kocsiktól, adott 1,5-2 millió forint, és nem tudok venni belőle semmit, magamra hallgassak vagy tapasztaltabbakra?

Figyelt kérdés

Nincs irreális elképzelésem csak legyen benzines és legalább 1.6os, meg nézzen is ki valahogy ennyi pénzért, sok embernél nem lényeges a formaterv, ezért is van hogy valaki megveszi a Dacia-t is szalonból.

Amiket néztem eddig, és amilyen véleményeket mondtak róla

-Mazda 3 2009-től "Mazdát ne vegyél mert időt előtt is rozsdálhat, kevés tapasztalattal meg biztos bele esel"

-Opel Astra J "Ebből valaki inkább a K-t venné de az nem fér bele az összegbe"

-6-os Golf "Vw költségesebb, és példánytól függ hogy mennyire megbízható"

-Mondeo "Fordot ne vegyél mert szar, hoztak múltkor egyet hogy nézzek rá, csak mondom"

Ahány ember annyi vélemény, most már rájöttem, egyikőjük régebbi autókat mondott 2008 előttieket, viszont azokba teljesen idejét múlt autók, miért vennék H astra-t csak azért mert kicsivel jobb lehet az újabbaknál, arról nem beszélve hogy a rendőrök is azt nyúzták, más meg épp újabbra cseréli.

A focus sem rossz, csak nem a csapott hátuljával és a két csík lámpával.

Elhiszem hogy a jó kocsiknak elkérik az árát 5-10 évesen is, de csak találhatnék már valami jót.

2018. aug. 24. 12:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék.

Mondjuk én kisautót kerestem, így 1,3-as Colt-ot vettem (9 évest). Egyszerűen beleszerettem, olyan szép. És rosszakat sem mondtak róla.

2018. aug. 24. 12:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt vedd meg, amelyik neked tetszik. Mindegyik autónak vannak nyűgjei, tegyél félre a szervizelésre bőven pénzt.
2018. aug. 24. 12:55
 3/13 Mopat ***** válasza:

Ez a Fordot/Fiatot/Franciát elv már nem áll meg. Jó, hogy több mint száz éves gyártókról beszélünk, akik valahogy csak életben maradtak a kapitalizmus szabályai között is, hiszen a megrendelő bármi mást is vehetett szabad piacon, akkor hogy nem mentek csődbe már évtizedekkel ezelőtt, ha csupa kakit gyártottak/gyártanak. Erre már nincs válasz...

A régebbi autók nem feltétlenül idejét múltak, anno a Skoda Octaviának olyan időtlen, letisztult vonalai voltak 2004 körül. Akkor kezdett terjedni, hogy minden európai autó japános csíkszemű lámpákat kapott, hát nem feltétlenül tetszett. Illetve, már akkor beletették az akkori prémium kategóriás autóba az olyan elektronikai és biztonsági kütyüket, amik a kisebb autókba csak manapság jelentek meg. A hasznaltauto.hu oldalon láttam egy fél éve egy szép Passat kombit, talán 2008-ast full extrával, három millió sem volt, magyarországi, azaz nem németben volt tíz évig agyonvert céges autó... Ennyire lement az ára, mindenféle szutykot behoztak külföldről. Vagy érdekel a károsanyag kibocsátás? Senki nem nyalogatja a kipufogót, a zöldek nagy része meg több tízmilliós verdából osztja az észt...

2018. aug. 24. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Ehhez mit szólsz? 😃

[link]

2018. aug. 24. 13:06
 5/13 anonim válasza:
Ugyan ezt érzem :)
2018. aug. 24. 13:20
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Amiket felsoroltál, én azok közül a Golfot választanám.

Szerintem egyáltalán nem költséges modell (pláne a többihez képest), és ki lehet belőlük fogni normális példányt is, van belőlük választék bőven.

2018. aug. 24. 13:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Ezzel én is így voltam... ne ilyet mert az nem jó,inkább olyat,akkor a másik ne az olyat vegyed az nagyon rossz. Ne ilyen motorral,ne olyannal stb stb akkor rengeteg cikket stb olvastam és összességébe arra jutott az ember,hogy inkább biciklit vegyen. De a lényeg annyi volt,hogy nincs olyan autó aminél nem lehet mellé nyúlni,szerencse kérdése.

Aztán arra jutottam,hogy nem érdekel mások véleménye , olyat veszek ami nekem kell, aztán vagy beszívok vele vagy nem,de olyan ami nekem kell.

1.6-os turbós citroen ...fejét mindenki fogta , a szerelő a tenyerét dörzsölte. Költöttem rá bőven,mert olyan gondos tulajdonosa volt aki beleöntötte az olajat,hogy legyen benne,az már szinte mind1 volt milyen kellene bele. Beletankolta a vacak benzint, a szűrők is korom feketék voltak stb szóval ő elmondhatta,hogy jó autó mert egy fillért nem kellett rákölteni. Én teljesen rendbe hozattam , még a turbót is felújíttattam aminél mondták is,hogy ennyi km-nél már illik ezzel kalkulálni és mint kiderült jól is döntöttem (turbósat akartam és kalkuláltam azzal,hogy az tönkre mehet és amiatt finnyásabb is az autó és költségesebb). Meg azzal is kalkuláltam,hogy kezdésnél szórni fogom bele a pénzt,úgy ahogy az előző autómba mert ami olyan az tényleg legyen már rendbe és ne úgy legyen,hogy szépen sorba ami beadja az unalmast azt cserélgetjük és többet van a szerelőnél mint nálam,inkább az elején minden legyen és aminél kezd rezegni a léc akkor az is csere ,nem várunk. Nagyon szuper tuti minden az autón, nagyon gondos gazda vagyok és úgy ahogy az előző autó is meghálálta ez is biztos megfogja :D

A gondos gazdán rengeteg minden múlik ,mert akit nem érdekelt mert megy aztán jól van,de ha már lassan költeni kellene rá akkor aki megveszi és elkezdi költeni azt ami amúgy alapkarbantartásba tartozott volna,de miután kimaradt már elkezdődött a szívás miatta annak aki megveszi...illik készülni és számolni arra,hogy 0-ás autó az a szalonautó ami garanciás (és akkor sírás se lesz).

2018. aug. 24. 13:40
 8/13 anonim ***** válasza:

Na én ezért nem cserélem le az öreg autómat! :)

Egyszerűen nincs értelmes alternatíva!

Amíg nem megy tönkre és nem töröm össze vagy jönnek belém addig megmarad az öreg merci, de egyszerűen én is gondban lennék ha "új" autót kéne vennem helyette...

2018. aug. 24. 14:40
 9/13 A kérdező kommentje:

Nekem magával a ráfordítható összeggel van bajom, mert már többet nem tudok bele tenni ugyanakkor belátható időn belül kellene találnom kocsit.

2018. aug. 24. 14:58
 10/13 anonim ***** válasza:

ha a szervízköltség már nincs betervezve, akkor muszáj lesz lejjebb adni az igényeket, mert ahogy előttem is írják. tökmind1, mit veszel, úgyis kell rá költeni, és az is garantálható, hogy az ár sem egy szűrőszempont.

én itt feltettem egy kérdést nemrég, hogy tán velem van a hiba, amikor meghirdettem az autómat, hogy tulajdonképpen őszintén beszéltem az állapotáról...és nyíltan megmondták, hogy igen, hülye vagyok. a vásárlók nem akarnak egy olyan autót, amiről a tulajdonosa is állítja, hogy csináltatni kell rajta ezt-azt...rég eladtam volna, ha odaírom, hogy teljesen költségmentes, friss nagyszervíz stb.

ezért is mondják, hogy ahogy megveszed az autót, első legyen a olaj, folyadékok, szűrők, vezérlés cseréje, mert kitudja, mikor voltak ezek legutoljára, és az eladó is azt állít, amit akar.

és akkor ezek után jönnek a be nem tervezett dolgok. egy hibás termosztát cseréje, egy fékbetét csere meg pár ilyen apróság, ami azért elég fontos a biztonságos közlekedéshez.

2018. aug. 24. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!