Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan oldjam meg a biztosításom?

Hogyan oldjam meg a biztosításom?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy 2001 es Polo tulajdonosa vagyok két éve..Rendszeresen fizetem a biztosítást. Első évben évi szinten 80.000,- utóbbi évben 60.000,-Re csökkent.

Új (használt) autót vásárolok amit a jövő hét folyamán el is hozhatok úgy néz ki. Viszont a jelenlegi autó még eladás alatt van... És a másik probléma, hogy az autó foglalózása napján koccantam egy másik autóval amit a biztosítómnál jelentettünk.

Kérdésem, hogy járnék legjobban a biztosítást illetően? Mire számítsak a jelenlegi biztosítást illetően? mennyivel emelkedhet a díja? illetve most párhuzamosan fizessek két autóra biztosítást míg nem sikerül eladnom?

2015 ben szereztem meg a jogosítványom (23 é. lány). Létezik olyan biztosító ahol nem kell ennyire horror összeget fizetnem? :( nem szeretnék százezreket fizetni .

A segítő válaszokat, megoldásokat, tippeket előre köszönöm :)

2018. aug. 23. 09:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A régi autóddal biztos visszacsúszol 2 bónusznyit és ezt tudod átvinni az újra. Meg rá fognak kérdezni, hogy volt-e károd. Édesapád valószínűleg olcsóbban tudna biztosítást kötni (bár van olyan biztosító, aki felárat számol, ha eltér az üzembentartó). Ha A0-nál rosszabb kategóriába kerülnél, valószínűleg érdemes ezt meglépni.

Ha viszont ő köt biztosítást, akkor is figyelembe kell venni, hogy ő 10 év múlva ezzel az autóval is B10-be kerül, de ha egyszer Te akarsz saját nevedre autót, akkor meg majd azzal indulsz A0-ról, persze addigra idősebb leszel és valamivel olcsóbbról indulsz... Érdemes mindegyik lehetőséget végigszámolgatni és az alapján dönteni.

2018. aug. 24. 10:19
 12/14 A kérdező kommentje:

Értem. Most B2 be vagyok tehát úgymond ugyanúgy A0-ba maradok az új autónál?

A bonusz az egyből csokken nekem vagy csak jövő év fordulóévétől?

2018. aug. 24. 11:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Jövőre.
2018. aug. 24. 16:13
 14/14 A kérdező kommentje:
Akkor ha eladom az autóm átmennek a bónuszok is hiába okoztam kárt? majd évfordulókor lecsokkentik vissza A0ra?
2018. aug. 26. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!