Miért avultak el a japán sportkocsi gyártás?
Régen '90-es és '00-es években még voltak olyan sportkocsik mint Toyota Supra, Nissan Silvia, Mitsubishi Lancer, Mazda RX-7/8 stb. de most ezeket már nem gyártanak. Nem csinálnak már olyan kocsikat, amiket régen tuningoláskor body-t lehetet cserélni ahogy te szeretted, és most a mostani autókon nem lehet. Most csak családi autókat csinálnak a legtöbben (Nissan és Subarut leszámítva). Hol van az a japán glória, mi let ennek az oka hogy megszünt a gyártásuk és nem csinálnak már semmit?
(Hozzátéve múltkor Need For Speed Most Wantedeztem és azokon szabadon lehetet mindent tuningolni és külsöt változtatni, a mostaniak szarok nem lehet tuningolni szar lett az összes autós játék hogy nem lehet változtatni úgy a bodyt ahogy te akarod, lásd mai világban nem látsz tuning autókat, hanem stock szarokat amit minden parasztember vezeti)
Ezekből az autókból már akkor sem csináltak igazán sokat mert akkor sem volt rájuk nagy igény ha belegondolsz.
Attól, hogy egy autón nem látod a bojler hókotró lökösöket meg szárnyakat nem lesz stock szar max nem annyira "egyedi"...
Ne érts félre, én egyébként imádom a JDM-et.
Honda NSX, Nissan R35 GTR, 370z (amibol szinten keszul az uj) , Toyota GT86 (Suprabol is jon az uj), Mazda MX-5, Lexus LC500 (bar mar nem gyartjak V8-al)
Ezek mind uj japan sportautok, amik egytol egyig nagyon jo autok a sajat kategoriajukban. Mi tagadas, ennek a tobbszoroset tudnam felsorolni a 80-90es evekbol, de az okokat mar fentebb leirtak. Szemely szerint bosszantonak tartom hogy ennyire tonkreteszi a sportauto ipart a kornyezetvedelmi lobbi, meg hogy senki nem mer anyagi kockazatot vallalni 1-2 nem szokvanyos autoval. Mintha mindenki GTRel rohangalna es azert tagulna az ozonlyuk :)
Egyebkent ha messzebbre tekintenel a Most Wanted divatjamult tunerjoskas lokharitoitol lathatnad hogy meg mindig el ez az iranyzat (Rocket Bunny, Liberty Walk bodykitek), akik eloszeretettel keszitettek GTR-re GT86-ra de szinte minden fentebb altalam emlitett autora bodyt. Es ezek szerintem kifejezetten jok, sokkal szebbek mint a 2000es evek eleji tikracsos gusztustalankodas. De teny hogy a clean style most a trendi, minel gyaribb, csak legyen porig ultetve valami szep nagy felnivel. De azert a stock autokat es a tulajaikat szerintem ne parasztozd le, mert amig te csak a MWben vezeted oket, addig itt par embernek (nekem is) akad a garazsaban valos sportauto ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!