Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Te bevállalnál így egy új...

Te bevállalnál így egy új autó megvásárlását?

Figyelt kérdés

A típus mindegy, de a pėlda miatt legyen egy Suzuki Swift. 3,2 milla. (Akinek nem tetszik legyen BMW, a pėnzt ahhoz igazítsa)

Az autót mindenkėpp hosszútávra vennėd. Legjobb esetben amíg ki nem rohad alólad. :)

Kp ben az autó 70% át kifizeted, a maradėkot hitelre. A hitel mondjuk 3 ėv (fizud max 30% a lenne) de a hitel teljes összegėt 10-12 hónap alatt fėlre tennėd (a hitel fizetese mellett)

Bevallalnád így az új autót? Munka család miatt fontos lenne a kocsi!

Vagy vennėl a kp ból ( az új autó áranak 70%a ) egy 5-6 ėves használtat?

2018. aug. 21. 13:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nézd, én egyedül házvásárlásra vennék fel hitelt. Autóra semmiképp. De ha valakinek nincs egyáltalán autója, de nagyon kell és mindösszesen 3 éves fizethető konstrukcióba kapnám, akkor felvenném. De írod, hogy van autód, csak régi. Hát, akkor ha 1 év alatt félre tudnád tenni azt az összeget, amit új autóra hitelre felvennél, akkor inkább húzd még ki azzal a meglévő autóval és majd 1 év múlva vegyél újat hitel nélkül.

Kockázatos a hitel. Mert oké, hogy felveszed, meg hogy 30 százalékát kell csak a fizetésednek adni, de ha mondjuk 1 hónap múlva nem lesz állásod, vagy lerokkansz, vagy bármi, akkor azt a 30 százalékot sem lesz miből kifizetni. Mert mondom, nálatok van már egy meglévő autó, nem úgy van, hogy megéri a kockázat, mert egyáltalán nincs autótok és nagyon kéne.

Meg miért tartoznál a banknak 3 évig, ha amúgy 1 év alatt félre tudnád rakni a teljes árat?

2018. aug. 21. 14:48
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
2018. aug. 21. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem szívesen vennék semmit hitelre, autót pláne nem.

Ha 10 hónap alatt össze tudod gyűjteni rá a maradék pénzt és amúgy is van most autód, akkor minek a hitel? Mi történik, ha 10 hónap múlva veszel új autót?

Én azt csinálnám, hogy kivárnám azt a 10 hónapot és akkor venném meg.

Mivel a kérdésedben a szavaid alapján úgy veszem ki, hogy gondolkozol a vételen, ezek szerint nem élet-halál kérdés most azonnal lecserélni a régi autódat.

Újat vennék én is mindenképp. A károgókkal, rosszindulatú irigyekkel ne foglalkozz!

Először én is tesztautót szerettem volna venni. Hamar lebeszéltek róla. Az adott márkánál kapásból volt elég jelentős kedvezményem. Ez viszont csak új autóra járt, tesztautóra nem. Így a tesztautó többe került volna, mint amit én állítok össze a saját igényeim szerint 0km-rel. A tesztautót annak javasolták, aki az adott márkánál végképp semmilyen kedvezményt nem tud igénybe venni. Nyilván ez mindenhol másképp van, érdemes utánajárni.

2018. aug. 21. 17:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Simán megvenném.Új autó vásárlás előtt állok fél éve elég rendesen beleástam magam a dologba.Ilyen kis autóknál(Én kia riót néztem)nem biztos hogy érdemes 1-2 évest venni vagy tesztautót mert itt nincs akkor értékvesztés mint egy prémium nagy értékű autónál.Én augusztus elején kaptam egy ajánlatot tesztautóra 150 ezer forinttal lett volna olcsóbb igaz csak 500 km volt benne...Inkább venék újat 4-5száz ezerrel drágábban mint 2-3 évest 60 ezer km-el.Öt éves koruk után esnek jobban azok ebben az árkategóriában olyan 2,2-2,3 millió körül mozognak ha már használtat vennék akkor ott nézelődnék csak az előző generáció műszerfala nem tetszik az újat meg csak tavaly óta csinálják tehát max 1 éves használt van belőle így valószínűleg marad az új,ha nem akarod eladni hanem ahogy írod sokáig megtartani akkor mindenképp érdemes újat,Te tudod hogy volt használva biztos lehetsz az autó előéletébe.
2018. aug. 21. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!