Te bevállalnál így egy új autó megvásárlását?
A típus mindegy, de a pėlda miatt legyen egy Suzuki Swift. 3,2 milla. (Akinek nem tetszik legyen BMW, a pėnzt ahhoz igazítsa)
Az autót mindenkėpp hosszútávra vennėd. Legjobb esetben amíg ki nem rohad alólad. :)
Kp ben az autó 70% át kifizeted, a maradėkot hitelre. A hitel mondjuk 3 ėv (fizud max 30% a lenne) de a hitel teljes összegėt 10-12 hónap alatt fėlre tennėd (a hitel fizetese mellett)
Bevallalnád így az új autót? Munka család miatt fontos lenne a kocsi!
Vagy vennėl a kp ból ( az új autó áranak 70%a ) egy 5-6 ėves használtat?
3 éves hitel, havi fizu 30%-os törlesztővel marad annyi, hogy 12 hónap alatt félre tudsz tenni annyit, amennyi egy végtörlesztéshez kell? Akkor hajrá, ez így biztonságos!
Én lakáshitelt vettem hasonlóképpen: háztartás bevételének 25%-a a havi törlesztő 10 évre, de havonta a törlesztővel megyegyező összeget félre tudunk még tenni, így ha a havi bevételünk és megtakarításunk nem csökken, akkor durván 5 év alatt végtörleszthetünk.
Nem termelőeszköz a kocsi, de csakis azzal megoldott a munkábajárás, illetve nagy segítsėg a családban mozgáskorlátozott szállításban.
Hosszútáv mindenkėpp. A jelenlegit akarom lecserėlni ami 15 ėve van málam (4 ėvesen vettem). Az új autó tudom nem ėrtėkálló meg nem jó befektetės... De maradva a swift pėldánál. Lenne kp 2,4milla. Akkor 800 a hitel. Ha havi 30 at kellene fizetnem mondjuk 3 ėvre akkor a 30 mellett mėg 60 at fėlre tudok tenni. Azaz kb 10-12 hónap alatt letudva a 800+a kamatok...
Fėlek kicsit a hiteltől (nem volt, nincs is semmire), hiszen bármikor bármi lehetsėges. Vajon megėrnė e azt a 800ezer+kamat plusszt az új? Lehetne nyerni vele 4-5 ėvet, pár 10 vagy akár 100 ezer kmt a használthoz. Bizonytalan vagyok ez ügyben ezėrt ėrdekel hogy ki hogyan gondolja ilyen feltėtel mellett.
A jelenkori hitelkonstrukciókat nem ismerem, de hasonló törlesztőrészlet/fizetés aránnyal vettem kocsit svájci frank hitellel.
A kezdő törlesztés 23 ezer volt, a nettó 130 ezer fizuhoz.
A végén 37 ezer lett, s zéró bevétel. Igaz, ott az időtáv is nagyobb volt.
Ha akkor is tudod fizetni, ha beüt valami mennykő, akkor vedd meg így.
Én nem vágnék bele szalon autóba, lehet maradi vagyok de ha számít a pénz, akkor keresek 3-4 éves modellt ha nagy összegről beszélünk, és az ilyen idős évjáratoknak már van egy kis tábora, akik véleményezték a kocsit. Magyarán annyi hogy kerüljétek mert szar, problémás a motorja, és hiába a szép csomagolás ha belső tartalom nem kiforrott.
Motorosként engem is csábítanak az új gépek, 200 lóerő, tele versenyszintű technikai vívmányokkal, mégsem cserélem le a 7 éves második generációs típusom, ebből is direkt nem az első kiadást vettem a ami 9 éves.
3 millióból pedig már nem Swiftet vesz az ember, hanem komolyabbat még ha maradunk a japánok között is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!