Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Audi mitől prémiumkategória...

Az Audi mitől prémiumkategória, ha nagyrészt ugyan az van benne mint egy Volkswagenben, Skodában, vagy Seatban?

Figyelt kérdés
Magyarországon régi utálat van az Audisok és a BMW-sek között, hogy melyik prémiummárka a jobb. Viszont hogyan lehet a Audi prémiummárka, ha csak külsőre az, belül viszont VW/Skoda/Seat alkatrészekből áll. És nem csak a bajuszkapcsolóra gondolok, hanem pl konkrétan a motor is. (Lásd pár kérdéssel korábban). Ezzel szemben, a BMW önálló cég, (persze övé a Mini, és a Rolls-Royce) és tudomásom szerint tisztán BMW alkatrészből építi a BMW autóit.

2018. aug. 19. 14:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

8-as

A VW konszern, Toyota, Renault-Nissan, PSA és hasonló konszern mellett egy nagyon kicsi cég, igen. 10,6 milliárd tuti nem volt a bevételük, esetleg annyi volt a teljes forgalom. A VW konszern 4 milliárd dollár büntetés kifizetése miatt komoly megszorításokat kellett bevezessen, pedig ők több, mint 10 millió autót adnak el évente.

2018. aug. 19. 21:05
 12/24 anonim ***** válasza:

Utolsó: lehet de jóval olcsóbb autókat, cseszhetik a volument.

A "bevétel" és a teljes forgalom alatt gozom a ncs mit értesz. Ennyi volt a bevételük. Pont. A verseny grouonak meg 14 mrd szóval annyival nem nagyobbak ám...a számok makacs dolgok, engedd el ezt a butaságot amit osszehordtal...

2018. aug. 19. 21:13
 13/24 anonim ***** válasza:
Verseny = Volkswagen
2018. aug. 19. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:

Nekem Audim van, de BMW-t szerettem volna alapból. Tehát bennem nincs ez a frusztrált ellenségeskedés a másik márka iránt.

Az Audi a VAG konszernen belül a csúcs, ha nem számítjuk ide a Lambo, Porsce, Bentley triót, ami már ugye a luxus szint.

Az tényleg igaz, hogy az Audiban megtalálhatóak a VW, Skoda, Seat által is használt alkatrészeket, viszont nem úgy, ahogy te elsőre gondolod. Például az én autómban is ugyan az a motor, tolatóradar, xenon, napfénytető stb található meg, mint az akkori VW, Skoda vagy Seat márkákban. Igen ám, hülye is lenne a gyár például külön tolatóradart fejleszteni, amikor a vezetékeket, vezérlőmodult úgy sem látod.

Amitől az Audi prémium, az az anyaghasználat és az összeszerelési minőség, ha azonos kategóriában nézelődsz. Például Audi A3 vs VW Golf vs Leon vs Octavia, A4 vs Passat stb.

Ha például azonos a padlólemez, akkor is egy Audiban sokkal több a hangszigetelés, kellemesebb anyagokból van precízebben összeszerelve. Egy Skodában 300 ezernél már nyöszög az összes műanyag, egy Audiban nem.

A BMW tisztán BMW alkatrészekből készül felvetésed nagyon nem igaz. Egyik autógyártó sem készít alkatrészt. Mindent beszállítóktól vesznek.

2018. aug. 19. 21:35
 15/24 anonim ***** válasza:
Egyes motorok egyeznek meg más vw konszernes gyártó motorjaival és ennyi!Az utastér minősége, a kényelem, a felszereltség összehasonlíthatatlan egy volkswagennel!Csak egy példa:Volt egy 2008as fullos a4em, ismerősöm most vett egy 2012es fullos passatot és nincs akkora felszereltsége mint nekem a régi a4emben volt, nem beszélve arról hogy közel sincs akkora motorválaszték mint az audikhoz!(Vicces lenne a jetta 3.0v6 tdi motorral)
2018. aug. 20. 20:54
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de nem győztetek meg. Igazából nekem kicsit "összvérnek" tűnik a márka. Sokan írtátok hogy az utastér mennyire jó. Pl a legutolsó válaszoló ezt:

"Az utastér minősége, a kényelem, a felszereltség összehasonlíthatatlan egy volkswagennel!"

Épp tegnap ültem egy munkatársam 4. generációs A4-ében (A4 B8/8K), és az én BMW-mhez kicsit fapadosnak tűnt. Nem tagadom, hogy szép meg igényes, de nem éreztem annyira hogy prémiumautóban ülnék. A design és formavezetés is elég "egyszerű". Kicsit olyan luxus Volkswagen hatását kelti. Másik, a hangszigetelés amit sokan mondtatok. Az én BMW-be SEMMIT, szó szerint SEMMIT nem lehet kintről behallani. Pl még egy szirénázó mentőt sem. Ezzel szemben tegnap az audiban, ahányszor elment mellettünk egy kocsi, hallottam ahogy elhalad mellettünk (zárt ablakoknál). Egy haveromnak A2-se van, abban sem érzem hogy egy prémium márkás kocsiban ülnék. Kb olyan a kényelem mint egy Golf 4-ben.

2018. aug. 24. 09:32
 17/24 A kérdező kommentje:

Jah lemaradt még pár apróság. Az A4-ben a motorfal/tűzfal/lábtartó lemez nagyon meredek, szinte olyan hatást kelt, mintha egy függőleges fal lenne ott. Az ülések meg kényelmesebbek mint egy alsó kategóriás kocsiban, de nem sokkal.

Nekem a BMW-be, az elülső fal szinte teljesen döntött, és kényelmesen ki tudod nyújtóztatni a lábadat. Az ülések szintén fényévekkel kényelmesebbek. Teljesen sportosak, mégis kényelmesek.

Ami még eszembe jutott, hogy a BMW-ben az utasteret úgy tervezik, hogy a soför köré épül, ő hozzá igazítják. Az Audiban ezt sem éreztem. Szép volt, de nem volt meg az az érzés, hogy egy repülőgép pilótafülkéjében ülök, és minden kézre áll.

Azt még tegyük hozzá, hogy ez az audi amiről most szó ban, eggyel fiatalabb generáció mint nekem a bömös, szóval sokkal jobbnak kellene lennie annál-

2018. aug. 24. 09:38
 18/24 anonim ***** válasza:
Most ez arról szólt hogy bmw-t istenítsd és az audit meg lefikázd??A2 sose volt prémium kategória.És a 2 márkát szerintem tartósságban kéne versenyeztetni:):)
2018. aug. 24. 12:06
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem lefikázom, és nem utálom az Audit mint márkát, hiába BMW-m van. Csak nem értem, miért tartják sokan teljesen egyenrangúnak a kettőt, miközben érezhetően nem egy kategória. Pl ahogy korábban írtam, a BMW-ben BMW motor van, meg BMW bajuszkapcsoló, és nem Volkswagen mint az Audiban. (Vw-skoda-Seat-Audi Öszvér) Akkor ott vannak azok az apróságok amiket az előbb felsoroltam. Szóval nekem kicsit úgy tűnik, hogy az Audisok szeretik azt gondolni, hogy a két márka ugyan-azt a minőséget képviseli, miközben előbbi tényleg prémium-márka, utóbbi meg egy luxus volkswagen. Tartósság? Amelyik kocsi karban van tartva, és vigyáznak rá, az tartós lesz. Amelyiket meg kínai alkatrésszel, meg teszkós motorolajjal szervizelik 5 évente, az meg le fog rohadni. Szóval ez sem igaz, hogy az Audi tartósabb.
2018. aug. 24. 12:47
 20/24 A kérdező kommentje:

"A2 sose volt prémium kategória"

Szerintem négy karika van rajta, és az van ráírva hogy Audi, ami itt mindenki szerint egy teljes értékű prémiummárka. Szóval annak is prémium minőségnek kellene lennie, ahogy pl egy A1 vagy egy A3 is megüti azt a minőséget mint egy A4. Egy 1-es BMW is van olyan minőség mint egy 3-as. Akkor csak nem annyira prémium az az Audi, int amennyire sokan hinni szeretnék.

2018. aug. 24. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!