Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kresz elmélet hibátlanul megy...

Tele kérdése:

Kresz elmélet hibátlanul megy viszont a forgalomba nem miért nem megy semmi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az oktatóm azzal csesztetett,hogy nem tudom a kreszt,mert a forgalomba valamiért leblokkolok. 14órát vezettem eddig.Én is érzékelem,hogy ha ott vagyok,hogy elkéne mondanom kinek miért adok elsőbbséget,hülyeséget beszélek.Viszont itthon meg csináltam mindenféle elsőbbségadási tesztet és hibátlanra megcsináltam mind.

2018. aug. 18. 14:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

14 óra után pedig baj, engem és sok más diákot akiket látásról ismerek már, mindet 2. órán már forgalomba vittek.

Én sem foglalkoztam nagyon a kresszel, 3x mentem át, bár nem tagadom sok minden nem volt egyértelmű elméletben, gyakorlatban már átláttam a dolgokat és rájöttem.

Tőlem nem kérdez semmit hogy most adott helyzetnél hogy fogok dönteni, pl körforgóba elengedem azt aki már becsatlakozott, és csak utána hajtok be.

Én sem tudnék sok kérdésre választ adni, ez van, attól függetlenül még lehet biztonságosan vezetni.

2018. aug. 18. 14:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert egész más helyzet. Forgalomban sok minden leköti a figyelmed, mégis 1-2 másodperc alatt kell tudni alkalmazni a tudást, és nem hibázhatsz, mert annak akár végzetes következménye is lehet. Ha ezt az oktatód nem tudja, akkor nincs helye a szakmában.
2018. aug. 18. 14:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mit jelenet az nálad, hogy hibátlanul megy a KRESZ elmélet.

Bemagoltál néhány teszt-sort, vagy valóban megtanultad a szabályokat és annak ismeretében bármilyen KRESZ kérdést "meg tudsz fejteni".

A gyakorlat pedig teljesen más, ott a körülötted lévő információkat feldolgozva, szinte gondolkozás nélkül kell meghozni a döntéseket, és végre hajtani.

A leírásodban az az érdekes, ha jól értem, nem csak a gyakorlati végrehajtás okoz problémát, de az oktató kérdéseire sem tudsz felelni (ami ugye elmélet).

Az ugyanis természetes, hogy a sok irányba figyelés nehéz, azt a sok gyakorlással lehet fejleszteni, arra nem lehet elméletben készülni, viszont, ha a kérdésekre nem tudsz felelni, az felveti azt a kérdést, hogy valóban érted-e a KRESZ-t.

2018. aug. 18. 14:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Magát a kreszt értem. Van a neten egy oldal,ahol lehet gyakorolni mindenféle elsőbbségadási feladatot.Azt megoldottam hibátlanra,de nem bemagoltam.Értem,csak valamiért nem megy még az,hogy vezetés közben beszélgetni is az oktatóval meg figyelni mindenfelé.Azért annyira hülye nem vagyok,hogy a körforgalomba kihajtsak más elé,az volt szinte a legelső amit gyakoroltunk.Mintha vezetés közben megszünne az a tudás,ami amúgy megvan.
2018. aug. 18. 15:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Első válaszolót viszont nem értem.Hogy lehet,hogy biztonságosan vezetsz,de nem tudnál sok kérdésére válaszolni? Én is 2. óra után már a forgalomba vezetek,de az a gond,hogy pl ismeretlen helyen megyünk,és a parkoló autóktól nem veszek észre egy kis utcát,erre ráfékez az oktató,és elkezd cseszegetni,hogy ha ott jött volna valaki rácseszek,mert nem adtam elsőbbséget neki.
2018. aug. 18. 15:12
 6/11 A kérdező kommentje:
Meg még azt is próbáltam elmondani az oktatónak,hogy KRESZ vizsgán volt 1 percünk átgondolni a válaszokat,viszont forgalomba másodpercek alatt kell jól dönteni.Ha megállok,és 3mp-nél tovább gondolkodom,már szinte ordibál.
2018. aug. 18. 15:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Ahol rés van a parkoló autók között, mindig "gyanús hely", persze lehet az egy garázs is. Az egyenrangú útjkereszteződésekre sokszor (de nem mindig) figyelmeztet tábla vagy útburkolati jel.
2018. aug. 18. 15:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Egyébként nyilván próbálom úgy csinálni a dolgokat,ahogy az oktató mondja,kéri ,de sokszor nem értjük meg egymást.Szerintem még az is gond,hogy még az még a gond,hogy túl sokat figyelek maga az autó irányitására,és ez elveszi a figyelmem az útról.Ez elött még sose ültem sofőrként autóban,és még azért bennem van valami para,igy túlságosan figyelek magára az irányitására.
2018. aug. 18. 16:33
 9/11 anonim válasza:
Velem is ez volt, minel tobbet vezetsz annal jobban fog menni.
2018. aug. 18. 22:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem sok függ attól, ki ül melletted az autóban. Az én oktatómmal nincs különösebben gond, de sokkal feszültebb vagyok mellette, mint amikor anyukám ül mellettem. Minél többet gyakorolj, ha van rá lehetőség, minden nap, akár csak 10-15 percre is, én akkor szoktam berozsdásodni, amikor már jó ideje nem vezettem, az óráim hetente vannak, így viszon nehéz fejlődni. Gyakorolj minél többet oktató nélkül is, sokkal magabiztosabb leszel így az órákon!

Érdemes megfigyelni a forgalmat akkor is, amikor csak utasként ülsz az autóban, sokat lehet belőle tanulni.

Bele fogsz jönni, ne aggódj!

2018. aug. 18. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!