Kresz elmélet hibátlanul megy viszont a forgalomba nem miért nem megy semmi?
Sziasztok!
Az oktatóm azzal csesztetett,hogy nem tudom a kreszt,mert a forgalomba valamiért leblokkolok. 14órát vezettem eddig.Én is érzékelem,hogy ha ott vagyok,hogy elkéne mondanom kinek miért adok elsőbbséget,hülyeséget beszélek.Viszont itthon meg csináltam mindenféle elsőbbségadási tesztet és hibátlanra megcsináltam mind.
14 óra után pedig baj, engem és sok más diákot akiket látásról ismerek már, mindet 2. órán már forgalomba vittek.
Én sem foglalkoztam nagyon a kresszel, 3x mentem át, bár nem tagadom sok minden nem volt egyértelmű elméletben, gyakorlatban már átláttam a dolgokat és rájöttem.
Tőlem nem kérdez semmit hogy most adott helyzetnél hogy fogok dönteni, pl körforgóba elengedem azt aki már becsatlakozott, és csak utána hajtok be.
Én sem tudnék sok kérdésre választ adni, ez van, attól függetlenül még lehet biztonságosan vezetni.
Kérdés, hogy mit jelenet az nálad, hogy hibátlanul megy a KRESZ elmélet.
Bemagoltál néhány teszt-sort, vagy valóban megtanultad a szabályokat és annak ismeretében bármilyen KRESZ kérdést "meg tudsz fejteni".
A gyakorlat pedig teljesen más, ott a körülötted lévő információkat feldolgozva, szinte gondolkozás nélkül kell meghozni a döntéseket, és végre hajtani.
A leírásodban az az érdekes, ha jól értem, nem csak a gyakorlati végrehajtás okoz problémát, de az oktató kérdéseire sem tudsz felelni (ami ugye elmélet).
Az ugyanis természetes, hogy a sok irányba figyelés nehéz, azt a sok gyakorlással lehet fejleszteni, arra nem lehet elméletben készülni, viszont, ha a kérdésekre nem tudsz felelni, az felveti azt a kérdést, hogy valóban érted-e a KRESZ-t.
Szerintem sok függ attól, ki ül melletted az autóban. Az én oktatómmal nincs különösebben gond, de sokkal feszültebb vagyok mellette, mint amikor anyukám ül mellettem. Minél többet gyakorolj, ha van rá lehetőség, minden nap, akár csak 10-15 percre is, én akkor szoktam berozsdásodni, amikor már jó ideje nem vezettem, az óráim hetente vannak, így viszon nehéz fejlődni. Gyakorolj minél többet oktató nélkül is, sokkal magabiztosabb leszel így az órákon!
Érdemes megfigyelni a forgalmat akkor is, amikor csak utasként ülsz az autóban, sokat lehet belőle tanulni.
Bele fogsz jönni, ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!