Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 200 000km felett érdemes...

200 000km felett érdemes autót venni? 🚘

Figyelt kérdés
Találtam egy autót 210000km van benne, mindig márkaszervizelt, elvileg jó állapotú (még nem láttam), garázsban tartott, céges autó volt, magánszemélytől. Szerintem megérné ár-érték arányban, de sok olyat hallok 'szakértőktől', hogy: ne vegyé' ilyet, mert... Mit gondoltok? Milyen alkatrészeket kell ennyi km után cserélni?

2018. aug. 18. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Autó típustól, használat módjától és attól függ mi volt rajta cserélve. Simán jó lehet még 200e km felett is. (Az én autómban most 940 ezer km van, és 810 ezerrel vettem. Még nem kellett semmit sem cserélni benne.)
2018. aug. 18. 11:33
 2/13 anonim ***** válasza:

Céges autót nem biztos hogy vennék , mert a két lehetőség van

Van aki sz@rik bele mert nem az övé és széthajtja...

De olyan aki úgy vigyáz rá mint a sajátjára sajnos az utóbbira elég kevés a példa .

Kilóméterrel nincs gond de kérdés hogy hány éves tipus stb.

2018. aug. 18. 11:49
 3/13 anonim ***** válasza:
Lehet 410 van benne, csak nem tudsz róla..
2018. aug. 18. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:

Igen.

A mostani autómban közel 300.000km van. Nincs dédelgetve, mert használom 200km-es autópályás ingázásokra. Ráadásul "rettegett" CR-dízel. Lendkeréken kívül jóformán semmi nem volt rajta cserélve, mert nem kellett még. Motor, turbó bontatlan. Olajfogyasztás nincs, megbízhatóan, azonnal indul télen-nyáron. Az összes szervizszámla új korától a kerékcentrírozástól kezdve az összes olajcseréig dokumentálva, lefűzve.

Ha most kellene autót vennem és használt autóban gondolkoznék, simán megvenném magamtól.

2018. aug. 18. 11:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyéntől függ. Van aki sosem venne használt autót, 20e kmrel se, van aki simán megveszi a 300e km is. Nekünk pl csak 0km-es autónk volt.
2018. aug. 18. 12:23
 6/13 anonim ***** válasza:
200 ezer km egy kocsinak amit rendbe tartottak meg se kell,hogy kottyanjon...,de céges kocsit semmi képp ne vegyél,mert rendre szét vannak hajtva,boldog-boldogtalan beleül és vereti neki,esetleg akkor ajánlom,ha csak egy ember vezette,és tudod,hogy ö értelmesen bánt vele,amúgy az,hogy márkaszervízben szervizelték az csak egy dolog...a legtöbb esetben ők sumákolnak mindennel...
2018. aug. 18. 12:27
 7/13 A kérdező kommentje:
6 éves dízel, friss műszaki. Én is attól tartok, hogy szét van hajtva,de csak egy ember vezette, garázsban tartotta, mindig vitte szervízbe. Mit érdemes megnézni rajt?
2018. aug. 18. 12:41
 8/13 anonim ***** válasza:

Állapotot nézz, ne kilométert, mert azzal úgy csal bárki, ahogy nem szégyell.

Lehet benne félmillió is, ha rendesen karban tartották, lehet, hogy még százezreken keresztül semmi komoly baja nem lesz. Ugyanakkor 100k alatt is lehet egy kocsi bontószökevény.

2018. aug. 18. 12:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy 6 éves autót még valószínű az a réteg használja, akik ki tudnak fizetni egy szerelőt, és olyankor nem a pityukának kell majd margarinos kenyeret enni egész hónapban.

Bár van olyan nemnormális női tulaj, aki megveszi villogni a pár éves mercédeszt, aztán bszik szerelőhöz elvinni, mert ilyenre nem költ, mert nem érdekli, azt se tudja hogy működik.

Szóval ilyen műkörmös micikétől nem célszerű autót venni.

2018. aug. 18. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:

minden autót nézzen meg szakember vétel előtt. ez alap. amúgy ennyi km után már bármi cserére szorulhat, ezzel legyél tisztában. De ha hosszú távra veszed, akkor mindegy, úgyis kell ra költeni. Ha jó az ára és valóban megkímélt, akkor nyugodtan vedd meg. A lendkerék, a magasnyomású rendszer, a turbó, a befecskendezők mind drága dolgok, ahogy az EGR és a részecskeszűrő is. Ha esetleg elárulod, milyen autó, tudnánk használhatóbb infót is adni. De félni a km miatt nem kell és a leírás alapján ideális lehet az autó.

Más: a CR nem rettegett dízel. Az a PDTDI volt. 2.0 literes.

2018. aug. 18. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!