G Astra, Golf 4 vagy Focus Mk1?
Első tanács: 1.4 motort felejtsd el, 1.6-al vedd, azzal már jó mindhárom.
A legvagányabb autó ezek közül a Ford Focus lenne, brutál jó futóműve, kormányzása van a másik kettőhöz képest, és elég kényelmes is, nem marad alul a Golftól. Azonban van vele egy nagy baj: porlad a rozsdától majdnem mindegyik. Ha sikerülne egy teljesen rozsdamentest találnod, az még kibírná 4-5 évig, de erre kicsi az esély, hogy ilyet találj.
G Astra: nem rossz autó ez sem, a rozsdával itt is baj van, de messze nem akkora, mint a Focusnál. Mondjuk ha a Focus után beülsz egy G Astrába, azt fogod érezni, hogy egy lusta, tohonya autó, az Opel benzinesek jellemzően nagyon lassú gázreakcióval rendelkeznek, és a futóművük is szar. De egyébként egy élhető, jó autó, leszámítva az olajfogyasztást: egyes változatok nagyon eszik az olajat, érdemes utánanézni motorkód alapján.
Na és akkor a Golf: hát ez lenne a legreálisabb választás, semmiben sem emelkedik ki, de úgy összességében egy jó autó, eggyel jobb minőségben, mint a másik kettő (anyaghasználat, zajszigetelés, ilyesmi). A rozsdától is itt kell a legkevésbbé tartani, de azért oda is kell figyelni.
Összességében, ha csak e három közül választhatnék: szívem szerint Focus, eszem szerint Golf.
Fucust leírták előttem hogy miért ne.
G astra és golf. Hát itt bizony nagyon számít hogy milyen évjáratokat is vesgel figyelembe. G astrából van asszem 2009-ig. Míg a golf 2004. De 2001-től alig van választék a piacon... Míg G astrából tudsz venni 10 évest valós 150-200 ezer kmvel. Nekem mind a kettő volt. Golfot mégegyszer nem. Ha valami rozsdásodik akkor a golf az biztosan. Opeleknék a G astra már nem rozsdásodik csak ha valahol javítva volt és rosszul. Olajfogyasztás az csak a 2000-2002 körüliekre volt jellemző. Megvannak a neten a motorkódjuk azoknak. Olyant ne vegyél, azon kívűl a többi nem eszik semmi olajat... G astrában már elmegy az 1.4 szépen. Golfba kevés az 1.4. g astra 6 litert evett 1.4 motorral. Golf 1.6 motorral pedig 8 liter.
Én vezettem mind a három kérdésben szereplő típusú autót, és nagyon örültem hogy nem az én tulajdonban volt egyik sem.
Ezek közül csakis egy jó állapotú, megkímélt és szervízben átvizsgált Classic II-es Astra.
Off: Toyota-ból, KIA-ból, nem török gyártású Renault-ból azonos elvárások mellett is jobbat lehet venni azonos ésszerű áron.
Bár az is igaz, hogy nekem nem is a Focus-szembeni ellenérzéseim, - pedig egy full extás GIA volt, - hanem a gyári garancia miatt meghatározott szervíz volt az elmesélt tapasztalatok alapján ami főként ellenszenvesé tette.
1-es, én már láttam jópár lerohadt küszöbös 4-es golfot, szóval a Ford után inkább ez az, ami jobban rohad.
Valószínű pont úgy rohadnak, mint a 3-as golfok, csak még nem olyan idősek.
A 3-as golf meg rozsda szempontjából egy vicc, azt nem értem hogy van pofájuk ezekért ma pénzt kérni embereknek.
Gyakorlatilag kilakatolhatatlan.
Golf, nem is kérdés.
ülj bele mindháromba és látni fogod te is.
Annyi a titok, hogy nem a 3-400.000-es lefingott hulladékot kell megvenni, valamint legalább 1.6 16v-t
Mennyi pénzért? Golf 4 után G Astra van, ez nem rohad és jobban felszerelt (tempomat, fed.szgép, gerinctámaszos ülés, digitklíma), 1.4 16v motorral. 1000 km-re 6.6 az átlagfogyasztás.
Szerintem az anyaghasználat jobb mint a Golfnál, mindenhol ahol ember hozzáérhet puha. A Golf kopogott és rondán öregedett, viszont az összeszerelési minősége jobb volt.
"1-es, én már láttam jópár lerohadt küszöbös 4-es golfot, szóval a Ford után inkább ez az, ami jobban rohad."
Én is, például a kollégámé pont itt parkol az ablak alatt, lyukas a sárvédője, olyan rozsda van rajta.
De összességében még mindig a Golf 4-ből látok a legtöbb rozsdamenteset, pedig nem egy ritka autó, épp ellenkezőleg.
A második válaszadónak: Nekem 1.4 es G astram volt, városban 9-10liter, hosszútávon 7liter klíma NÉLKÜL!!
Én a 4 es golfot ajánlom 1.8 as motorral is tudod venni, 1.4 eset felejtsd el!
Nagyon jól felszereltek, digitklima, tempomat, ülésfutes stbstb...
2-es vagyok. 9-es. Azt nem tetted hozzá hogy neked valami 2000-es évjárat körüli volt. Enyémben már sokkal újabb motor vann H astra motorja. És mint tudjuk az egyre újabb motorok egyre gazdaságosabban működnek. Egy mostani 2018-as 1.4-es turbós benzinmotor elmén már egy 1200 kilós autóval 4-5 literes fogyasztásokkal....
Az a baj hogy itt ezen az oldalon általánosítás van és a válaszadóknak kb a legrégebbi autóik vannak meg voltak. Ezért is sok itt az okos hogy az opelek eszik az olajat. Ja kb 2 évig futott egy széria a G astrából ami ette az olajat. 2000-es évek körül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!