Miért olyan más a hangulata az éjszakai cirkálásnak?
Miért más a hangulata egy gyertyafényes vacsorának, mint egy ünnepi ebédnek?
AZ emberekből általában pozitív érzelmeket vált ki az olyan helyzet, amikor az egyértelmű dolgok mellé némi titkot is sejthet.
A totál sötéttől általában félnek az emberek, de egy teliholdas éjszaka már inkább romantikus.
Ugyanez játszódik le az éjszakai kocsikázások alatt, a különböző lámpák fényében, ellenben egy sötét mellékúton, teljes sötétségben, ahol csak a fényszóró világít, ott normál esetben a veszély érzet kerekedik felül
1, Kevesebb ember-autó van az autókon, így picit csendesebb minden*, a szórakozóhelyek környékén vannak inkább többen;
2, *azonban az ekkor megjelenő menő autósok, motorosok élik ki az igazán vad vágyaikat, és fülsiketítő indulásokkal, eszméletlen hanghatásokkal figyelmeztetik az aludni vágyókat, hogy:
éjszaka is van élet.
Köszönjük.
Én se tudom egyértelműen megmagyarázni, de egyetemista koromban én is szinte függő voltam. Fél havi zsebpénzem a benzinre ment rá, volt este, hogy több mint 100 km-t mentünk céltalanul a haverokkal. Alapból sokkal kellemesebb az egész, hogy nincs forgalom, vagy csak minimális, meg aztán teljesen más a hangulata a sötét, de kivilágított városnak éjszaka. Nem beszélve akkor, mikot sikerült kirángatni egy-egy csajt az ilyen éjszakai cirkálásra... :D
Ma családos emberként már nem szoktam űzni ezt a dolgot, de nagy ritkán mikor úgy alakul, hogy éjszaka kell utazni, vagy hazamenni valahonnan, még mindig nagyon tudom élvezni ezt a cirkálást, nem azt érzem, mint sokan mások, hogy jajj, mindjárt elalszok, meg ilyenek. Ja és a társaság is fontos amúgy.
Én is tudnám szeretni, de este 6 után is sok a száguldozó, éjjel aztán a belvárosban mennek össze vissza. Pedig amikor nincs ott senki vagy normálisan közlekedik akkor nyugodt krúzolással végig a négysávoson csendben... nincs is annál jobb. A fények játéka a karosszérián, a metálfényben látod a város tükörképét... ez az igazi nem a jaszkarizós kisgyerekek a nígyesgóffa.
“megugrik a peugeot 406 vagy a 320-as bömbi és csak úgy csikorognak a kerekek a belvárosban”
LoL
9es
Jó, hát akinek eddig is annyiból állt az élete, hogy munkába be, aztán munkából ki és uzsgyi hazafelé, az nem érzi valóban. Aki szeret szórakozni is kicsit, és nem feküdt le minden este 9kor, az megérzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!