Tehetek csapvizet a motor hűtőfolyadék helyére?
El kellene már felejteni a vizet, még at ioncseréltet is.
Minden normális benzinkúton lehet venni fagyállót, nyáron is az kell bele.
Persze, fel lehet tölteni csapvízzel, de az valahol jelzés érzékű, legközelebb is jó lesz abba a víz...
"Minden normális benzinkúton lehet venni fagyállót, nyáron is az kell bele."
Úgy tudom ezek a színes cuccok az ablakmosó tartályba kellenek. A motorba meg van külön fagyálló. Antifreeze néven fut (nálunk):
A fagyálló hűtőfolyadék is színes.
Melyik milyen, az aluhoz való például lila/rózsaszín, ki hogy nevezi.
1, Marhára nem mindegy, hogy milyen fagyállót teszünk milyen autóba. Nem az van, hogy odamegyünk a benzinkúthoz, és leveszünk egyet a polcról, mert a fagyállók között nagy különbségek vannak. Nem tudom feltünt-e a válaszolónak, hogy a színük is különböző. És nem véletlen. A színek is szinte egyértelműen jelzik, hogy a fagyálló milyen képességekkel rendelkezik.
2, Igen. A vizet el kell felejteni, még 3 napra is!
3, Nem! Az ioncserélt víz még akkor is sokkal jobb, mintha össze-vissza pancsolnánk a kútnál lévő fagyálókkal a rendszerben lévőt. Az olajat sem töltünk utána akármilyet, hanem olyat, ami jelenleg is van benne.
3, Nagyon sok autógyártó előírja, hogy milyen fagyállót kell használni. pl. Van olyan gyártó, ahol foszfátos fagyálló kell, pedig ez manapság már nem annyira divat, és kevés helyen is kapható.
Az ioncserélt víz a megfelelő megoldás ilyen esetben, éa akkor is, ha nincs kéznél éppen benne lévő fagyálló, de a szint miatt utána kell tölteni. Persze nem szabad ész nélkül, nehogy teljesen felhíguljon, de ha pár decit kell utána tölteni, és -52 fokra van keverve, akkor szerintem az simán belefér a cseréig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!