Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autópályán fékezés?

Autópályán fékezés?

Figyelt kérdés
Nemrég lett meg a jogsim. A hétvégén vezettem asszem ötödször autópályán és akkor is felfigyeltem arra, hogy vannak akik nem is fékeznek ha csak kicsit kell lassítani (gondolom motorfék fog annyit az autón) meg vannak olyanok is, akik szinte végig a féken állnak ha picit fel van torlódva a sor. Erre az utóbbira mi a magyarázat? Mert én még nem jöttem rá. Miért jobb az ha jól felgyorsul az ember ha utána meg fékeznie kell?

2018. aug. 7. 13:15
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Nem jobb állandóan gyorsítani és fékezgetni, de sokak s*ggében ott van a petárda, meg ugye erős autó van alattuk és mennének mint a t*ketlenek. De nem lehet. Ezért aztán gyorsít, majd fékez. Energiapazarlás, fékpazarlás és dugót is ki lehet vele alakítani. Törekedj te is arra hogy minél kevesebbet használd a féket. Kisebb lesz a fogyasztás, hosszabb életű a fék és semmivel nem fogsz később odaérni az úticélodhoz.
2018. aug. 7. 13:25
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Lehet, hogy automataváltós az autója.
2018. aug. 7. 13:26
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Lehet lassítani úgy is, hogy szinte alig éri a betét a tárcsát, a fékhatás minimális, de kicsit mégis jobban lassul az autó, mint csak motorfékkel. Viszont már ilyenkor is égnek a féklámpák, ez lehet neked furcsa.
2018. aug. 7. 14:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a sok idióta 0 követési távolságot tart (hogy 2 másodperccel előbb érjen oda), nincs semmi tartalék, ezért az előtte haladó legkisebb lassulására is fékezéssel kell reagálniuk.
2018. aug. 7. 14:37
 5/7 Beviz Elek ***** válasza:

Leginkább nem a gyorshajtóknál vettem ezt észre, hanem a vakegereknél akik nem tudnak közlekedni. Van egy adott követési távolság ami a pályán nekik megfelel, végig a gázon van a lábuk míg felzárkóznak, majd féken míg felveszik a másik tempóját. Mindegy mit tesz a másik, azt csinálják ők is és vonatoznak.

Sokkal érdemesebb előrelátóan vezetni, haladni is jobban lehet vele és feleslegesen nem a gáz-fék megy folyamatosan.

2018. aug. 7. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:

azért állnak egyesek végig a féken, mert automata váltós a kocsijuk. Egyszer egy vadbarom kiugrott és rámszólt, miért állok a féken? mutatom, hogy mert automata váltós...az automatám olajos, ezért kúszik, ha nem lépek a fékre

többet nem szólt..

(most jön majd az okos, hogy tegyem üresbe.)

2018. aug. 7. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:

az automata csak araszolásnáp indokolja a féken állást.

autópályán egy szerűen balfhasz aki fékezget. néha persze kell, ha kijönnek az ember elé, vagy hirtelen belassul/megáll a sor. de szinte mindig elég a gázelvétel, automatánál is.

tartani kell követési távolságot, és előre figyelni, nem csak az előtted haladó lámpájára.

2018. aug. 7. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!