Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a hiba?

Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Forralja a vizet, viszont nem is megy - véleményem szerint - körbe a víz a hűtőrendszerben. A hűtő, és a csövek hidegek, a hűtővíztartály szintén hideg, ki lehet nyitni simán egy hosszabb út után is. Ellenben, a légtelenítőnél ha le akarnám a kupakot csavarni, akkor felforrósodik a kupak, és ki is csapna a víz. Ma pl. felment 116 fokra is a víz, a hűtő dolgozik mint az őrült, és van hogy ha 100 fok alá megy, lekapcsol a nagy pörgésből, aztán újra be. És érezni az utastérben a hűtővíz szagát, már elég hamar indulás után.

Termosztát hiba, vagy vízköves a rendszer, netán más?

1.4 HDI 68Le verzió, 8 szelep.

2018. aug. 6. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Keringeti egyáltalán a vizet? Levett kiegyenlítő kupakkal gázadásra a víznek mozognia kéne a tartályban.

Vagy lehet, nem nyit ki eléggé a termosztát.

De az is lehet, a hűtő alján le van rakódva vízkő+vasiszap.

Ha az utastérben meg hűtővízszag van, már régen nem jó, a radiátornál valahol elengedi a vizet. :(

Ez a sok felforrástól lehet, túlnyomás lett sokszor a rendszerben, és nem a kiegyenlítő sapkája volt az első, ami elengedi a nyomást. :(

2018. aug. 6. 08:57
 2/5 Beviz Elek ***** válasza:
Vagy a vízpumpád nem megy vagy a termosztát nem nyit ki, de szerintem inkább termosztát hiba.
2018. aug. 6. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Szivattyu kizart ha nincs keringetes percek alatt megsul a motor. Szerintem is termosztat.
2018. aug. 6. 09:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Az ha jól tudom egy komplett blokk (csak a termosztátot nem lehet kivenni), akár otthon is cserélhető. Jól gondolom?
2018. aug. 6. 12:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Egyébként én is arra gondoltam, de gondoltunk még a vízkövesedésre is. De akkor nem szabályozna össze-vissza a termosztát szerintem.
2018. aug. 6. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!