Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A lambda szonda meghibásodásán...

A lambda szonda meghibásodásának milyen kezdeti jelei lehetnek?

Figyelt kérdés

Néhány napja előfordult 3-szor is, hogy az autó 2200-as fordulaton (gyorsításnál) egyszerűen megtorpant, hiába nyomtam a gázt. Egy nagyobb gázadásra tért csak vissza az ereje.

A napokban nem tudtam reprodukálni az esetet, viszont aznap ez töbször is előfordult. Nem tudom, hogy számít-e, de egy esős nap volt, nagy páratartalommal.

Lehetséges, hogy a lambdaszonda kezd meghibásodni? Egyébként a kocsinak megvan az ereje, nem fogyaszt irreálisan sokat.

Szívó 1.6 benzines autó, tehát kizárt a turbó hiba.

2018. aug. 6. 07:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Check lámpa nem villant be? Mert akkor a hibakód kiolvasásával szűkíteni lehetne a hibalehetőségeket,lamdán kívűl még a légtömeg mérő is döglődhet,de azt szokta jelezni a check lámpa.Nekem pl.a légtömeg mérő állandóan szegény keverék hibakódot dobott.
2018. aug. 6. 08:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak műszerrel lehet megmondani a szonda állapotát. Általában ahogy öregszenek, kezdenek belassulni. Vagyis lassabban reagálnak. De ha gyorsításkor tapasztalod a rángatást az nem a szonda bűne. Akkor ugyanis a motorvezérlő figyelmen kívül hagyja a szonda jelét, mert a gyorsítás enyhén dús keveréket igényel. A szonda ezért nem szólhat bele ebbe a folyamatba. Ez tipikusan olyan hiba amit ki kell mérni. Bármit csinálni annyit jelent mint a levegőbe lövöldözni. Vagy talál vagy nem.
2018. aug. 6. 09:09
 3/3 D. Brasco ***** válasza:

Ennyibol kb mi is azt tudjuk mondani higy ez nem turbo hiba........egyebkent a turbosoknal sem a turbo hibaja szokott rangatast okozni!

Vidd el egy hibakod olvasasra az autod....ha hoz hibat mar van min elindulni ha nem lehet kezdeni gondolkozni,meg komolyabban hibat keresni!

2018. aug. 6. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!