Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak milyen tipust...

Első autónak milyen tipust ajánlotok?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék saját autót 5 éve gyűjtök arra, hogy ne egy pár szazazres autót vegyek hanem olyat ami tetszik is. Most viszont van rá 2500,000ftom amit kinéztem autót is annyi, az egy 2015os renault fluence, most viszont megijedtem mert vezettem barátom autóját úgy h 4 éve nem vezetek egyébként mert a családba sincs autó és rengetegszer lefulladtam alig tudtam kitolatni a bejarorol, azt mondta barátom h ne vegyek elsőre nagy autót és olyat amire minden pénzem ramegy hiszen ha valami baja lesz autónak nem tudom megcsináltatni ha össze is töröm főleg ha nem úgy megy a vezetés. Viszont sürgős lenne az autó mert új munkához muszáj legyen. Ti milyen autót javasolnatok első autónak egy "kezdőnek"?
2018. aug. 4. 19:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Vigyázz, mert én is ennyit spóroltam egy vadonat új autóra! Egyszer az életben nem egy mások által levetett szart akartam venni, hanem teljesen újat. Ment is a személyeskedés meg az anyázás, hogy mekkora hülye vagyok, mert autót max 3-6 havi spórolt pénzből szabad venni stb... a sok irigy, rossz indulatú embertől.

De hogy konkrétabban is válaszoljak, olyan vegyél, amit huszadikra is vennél, tetszik és elég rá a pénzed. Tartalékod, egy-két százezer mindig maradjon, függetlenül attól, hogy milyen autót veszel.

A vezetés, meg csak türelem és gyakorlat kérdése. Ha ennyire rosszul megy a vezetés, akkor először csak hétvégén gyér forgalmú helyeken, a közelben, nagy üres parkolókban gyakorolj! Ha nem vagy biztos magadban, ne a péntek délutáni csúcsforgalomban kezdd, akármilyen olcsó ócska autód van, másnak azzal is ugyan olyan kárt tudsz okozni!

Figyelj oda, parkolásnál eleinte inkább szállj ki, nézd meg mennyi helyed van, nem időre megy, akár tízszer korrigálj, stb!

Bele fogsz jönni, ha elég óvatos, türelmes és figyelmes vagy, nem törvényszerű hogy ez alatt autókat fogsz törni.

2018. aug. 4. 20:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első autóval vezetni kell megtanulni, megbarátkozni a technikával és megtanulni karbantartani.

Erre a célra semmiképpen se egy pár éves autót vennék.

Én ha a helyedben lennék,akkor keresnék egy 90-es évek vége-2000es évek elején gyártott autót ami tetszik,és megvenném belőle a lehető legjobb állapotút.

Ez az esetemben egy japán szívóbenzin lenne.

Ha viszont mégis valami mait szeretnél,akkor olyan legyen ami tetszik,mert az összes szar.

2018. aug. 4. 20:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Em tudom én a helyedben vennék egy újabb 1,3 as swiftet kB 12-15 éveset azon gyakorolnek, az megbízható alkatrész is van hozzá, azt ha azzal minden megy utána vennék nagyobbat. Amúgy szerintem sok okos dolog azért az urulekeden élni évekig hogy legyen egy 3 millás autód.
2018. aug. 4. 20:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Végül egy Ford Focus lett :) köszi a válaszokat.
2018. szept. 3. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!