Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nem szeretnék sokat költeni...

Ha nem szeretnék sokat költeni első kocsira, mit és mennyiért vegyek?

Figyelt kérdés

2018. aug. 4. 17:12
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem akarsz rá sokat költeni akkor új kocsit vegyél!
2018. aug. 4. 17:18
 2/4 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Szerintem első autónak minimum 400-as a zsebben kell nekiindulni.

Nagyon fontos, hogy ne ritka autót vegyél. Ilyenkor népautót kell választani. Volkswagen konszern legtöbb autója ilyen.

Régi szoci autókat felejtsd el.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy vennék egy hármas golfot/passatot. Mindenféleképpen szívó benzinmotorral.

Minél kevesebb rozsdával. Még egy jobb állapotban lévő motor nem árt.

Mondjuk megveszed a kocsit 200-ért, 70-ért átiratod. 30-ból megfcsinálod a kötelező szervizeket és utána még marad egy százasod megcsinálni olyan dolgokat amik elvannak rajta romolva. Némileg tudsz ebből a pénzből lakatoltatni. Injektort takarítani, centrálzárt/ajtóakat megjavítani.

Ez persze csak akkor éri meg ha otthon eltudsz szórakozni a kocsival.

2018. aug. 4. 17:19
 3/4 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Ha mondhatok egy hasonló történetet: [link]

Itt a srác tuti megtudott állni fél millió alatt pedig egy négyes golfot vett.

2018. aug. 4. 17:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Az új autónak nagyon nagy az értékvesztése. Ezt már régen lematekoztam magamnak és jó döntés volt egy 13 éves vasat venni. Egy 2000-es évek eleji autó minden extrával fel van szerelve, ami az átlag embernek kellhet. Ráadásul az új autók sem tudnak sokkal többet. (Az átlagról van szó, nem a prémiumról)

én példám: 2016 elején akartam venni egy új Megane 1.5 DCI intense felszereltséggel+ vonóhorog, ülésfűtés.6.5 millió volt a lista ára. mivel közel voltam a tűzhöz 5.5 ért megkaptam volna, 1 m-et befizetve a fennmaradó rész kb 4,6 (mert vannak plusz költségek is). Na ez a 4,6 millát 60 hónap alatt kellett volna kifizetnem 2,5 % THM-el (mert a 0% os eléggé ingatag tud lenni) ez havi kb 95000 Ft a törlesztés. 5 év gari, ezért 5 évig márkaszerviz 16000 óradíj 6900 Ft/ liter olaj árral.

1 év szerviz 22000

2 év szerviz 65000

3 év szerviz 35000

4 év szerviz 95000 -10% kedv.

5 év szerviz 30000 -20% kedv.

ezek a kötelező szervizek, olaj és szűrők. És erre jönnek rá a kopó alkatrészek pl fékbetét.

Egy hónapba kb 30-35000 -ért tankolok, évi átlag 18-20000 km. A renault szerviz ciklusa 1 év vagy 30000 km (én max 15000 nél lecserélném az olajat, tehát ez plusz költség, da ha tartanám is a gyári csereperiódust akkor is 2 év alatt megyek 40000 et azaz már a 2 éves szerviz 1,5 évnél el kell végezni. Itt jön képbe az hogy a 60000 kmes szervizt meg kell csinálni 3. évben pedig az a 4. évbe lenne aktuális. Csakhogy itt már általában első tárcsa+ betét és hátsó fékbetétet is kell cserélni... kb 80-90000 plusz 95000 mellé és 3 évesen nincs kedvezmény...

Persze a használtnál is ott vannak ezek a költségek, de minimum kettővel lehet osztani.

1. éven az új megánom értékvesztése kb 1-1.3 millió!!

2. éven 5-800.000...

Használautóról tájékozódva, tehát a 6.5 m-es megáne 2 évesen kb 40000 km-el érne 4,8 m körül--> -1.7 milla amortizáció. ehhez hozzá jön 24X95000 ft hitel 2280000 + casco, kfb, teljesítmény adó...

Én 1.2 milláért vettem a 2003 as kocsim, amire 2 év alatt 520000-et kellett költeni, de ebbe benne 70000 ért 4 téli gumi, 160000 nyári kerekek új gumikkal (meganera is kell téli gumit venni), chip tuning, tempomat beszerelés, műszaki vizsga. összes többi szerviz és kopó cucc. És a lényeg nincs hitelem!

Aki megteheti az vegyen új kocsit. Nem keresek rosszul, de én úgy gondolom max 6 havi nettó keresetemet költöm el kocsira.

Eléggé relatív kinek mi a sok... meg milyen igényei vannak. pl nekem ha nincsenek nagyobb váratlan kiadásaim akkor a fizum fele megmarad havonta, gyakran több is. (Külön élek)

2018. aug. 4. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!