Mennyi ideíg kell járatni az autó motorját ha autópálya megállóban megállok?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat hogy az autóknak nem tesz jót ha autópályán tartósan 130-al haladva hirtelen megállunk és leállítjuk az autót. Hallottam hírét hogy járatni kell az autót de azt nem tudom meddig és hallottam olyat hogy valakinek leugrott a turbó a magas hőmérséklettől. Hogy is van ez?2018. aug. 3. 07:49
1/17 anonim válasza:
1-2 percig hagyod ketyegni alapjáraton annyi elég neki.
2/17 anonim válasza:
Igen a turbósat kell!! Nem csak autópálya után, ha 10km-es távra mész 130-al akkor is vissza kell hűteni.
3/17 anonim válasza:
Ha mész 130-al, és meglátod a "pihenő 1000m" táblát, kiveszed üresbe, és gurulsz a pihenőig, annyi kb. elég is neki. Mire leállítod, eltelik egy perc is attól kezdve, hogy kivetted üresbe, és legalább a menetszél is hűti közben.
4/17 anonim válasza:
jobban hűl a motor ha motorfékezel. ne gurulj üresben.
5/17 anonim válasza:
Nekem kis TDI-m van, melyet így hajtok:
megállás előtt már 1-2 perccel jelentősen visszafogottabban vezetek. Figylem az olajhőmérőt: ha 100 fok alatt van, akkor megálláskor nyugodtan leállítom a motort. A 100 fok felett van, akkor várok míg alá hül, mely jellemzően max egy perc.
6/17 anonim válasza:
Gyakran látsz autópálya pihenőkben felrobbant turbómotorokat?
Ugye hogy nem...
1 perc, besorolsz a külső sávba a lehajtó előtt, motorfékkel begurulsz, beállsz a kútfejhez és kész
7/17 anonim válasza:
Itt nem a felrobbanó motorokról van szó, hanem arról, hogy ezzel a kis odafigyeléssel rengeteget lehet a turbo élettartamán növelni.
8/17 anonim válasza:
"leugrott a turbó"
Hát ezek ilyenek, leugranak csak úgy bevásárolni.
9/17 anonim válasza:
#4 nem hűl jobban, csak a motorfék miatt esélyed sincs elgurulni a pihenőig.
Bár befecskendezés nincs, a feleslegesen sokszor összenyomott levegő miatt sokkal rosszabbul hűl a motor magasabb fordulaton.
10/17 anonim válasza:
MIért ne hűlne jobban? Nem midnig ugyanazt a levegőt nyomja össze, arról nem beszélve, hogy sosem lesz olyan meleg mintha égés is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!