Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dobfékes autónál, elég csak a...

Dobfékes autónál, elég csak a fékpofákat kicserélni, és a dobokat még meghagyni?

Figyelt kérdés
Ma volt a műszaki vizsgán az autóm ,sajnos más helyen mint amit eddig megszoktam, itt belekötöttek hogy ledes a rendszámtábla világítás, meg ilyen mondva csinált dolgokból, hogy nem hűt annyira a légkondi nem tud 9fokot állóhelyben ilyenek... A hátsó fékdobokra mondták hogy gyengék, a szerelőm szerint még bőven jók, minden esetre a fékkel furdal a tudat hogy az azért fontos, de a dobokat nem szeretném cserélni, lehetőleg csak a pofákat, elég az vagy a dobokat is kell? 70.000km-t futott az autó városban.... viszonyítási alapon a másik autónknak szintén dobfékes a hátsó féke, nála 270.000 városi (taxi) km után kellett cserélni.

#autó #fék #12 éves autó.
2018. aug. 2. 12:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezt majd csak levétel után lehet megmondani. Általában 1-2 fékbetét cserét ki szoktak bírni a fékdobok is. Ha még nem volt cserélve hátul betét, akkor valószínűleg a dob még jó állapotban van, de ez egyáltalán nem biztos. Ha furdal a tudat, akkor menj vissza a szerelődhöz, ő 5 perc alatt le tudja kapni és meg tudjátok nézni hogy milyen állapotban vannak.
2018. aug. 2. 13:10
 2/12 anonim ***** válasza:

"5 perc alatt le tudja kapni"

óóó, mindig így kezdődik, aztán majd jönnek a *azdmegek a tövig rozsdált és begyógyult csavarok miatt.

:-)

2018. aug. 2. 14:28
 3/12 anonim ***** válasza:

A fékdobokat szabályozni szokták.

Ilyent még nem is hallottam,hogy a légkondit is nézik.

2018. aug. 2. 15:39
 4/12 veterán vas ***** válasza:

A fékhatást padon mérik és az eredményt százalékos értékben határozzák meg. Megfelelt, vagy nem.

Van olyan hogy nem jó a fékhatás

/nem megfelelő mértékű, vagy egymástól nagyban eltérő, stb./ Ennek oka lehet, hogy a régi kopott fékdobok oválisak, túlméretesek esetleg repedtek, de egy fékdob hogyan, mitől lehetne gyenge? (nem bírja megtartani a kereket?)

A másik:

Számtalan autót vizsgáztattam már, de soha nem nézték a klímát. ( 9°C álló helyzetben??? ez vicc)

Szóval, a fékre visszatérve:

megnézte a szerelőd -azt mondta bőven jó- aztán elvitted vizsgára, és ott meg nem jó. Ezek után itt a gyakorin megkérdezed, hogy elég csak a pofákat cserélni vagy a dobokat is kell?

Nem vagy túlzottan következetes.

2018. aug. 2. 16:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Klíma milyensége nem tartozik a vizsga feltételei közé .Ha egyáltalán nem üzemel az se baj. Gyanítom csúnyán át akarnak vágni.
2018. aug. 2. 17:39
 6/12 anonim ***** válasza:
Gondolom azt várták volna, hogy fizetsz nekik kenőpénzt...
2018. aug. 2. 17:45
 7/12 A kérdező kommentje:

Lehet tenyleg vartak a penzt, mert eredetileg nem akartam ilyen atnezesi dijat csak a 16290ftos hatosagi dijat aztan dede mindegy igy lett, elotte nap ugyan ennel a cegnel lett cserelve a 2 * 2db lengokar mert a szilenteket megviseltek a magyar utak.

Egyebkent az EPFU rol van szo...

Az a baj az egesszel hogy a szerelo akihez hordom mar 4 eve nem muszakiztat sajnos.

2018. aug. 2. 19:01
 8/12 A kérdező kommentje:
A hab a tortan hogy mikor a hatso fenyelet meztek nem talalta meg a "kapcsolo rengetegben" a hatso kodlampa vagy sorzaro feny kapcsolojat :D mar felakarta irni hibanak aztan mivel a kocsi melett alltam latom hogy az elso kodlampa kapcsolojat nyomogatja :D meg kellett mutatnom hogy a masik az ,es hogy csak tompitottal kapcsol :D 4db kapcsolobol mert 4db van egymas melett jo nagyok elakadas jelzo ablak futes hatso kod elso kod mivel az en szereztem bele elso kodost. Akkor is ez mar tenyleg nevetseges :D
2018. aug. 2. 19:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Klímát nézték neked a műszakin, miafaasssz? Itt valami nagyon bűzlik.
2018. aug. 2. 19:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Megnéztem ezt az EPFU nevű céget nem te vagy az első akit átvertek mindenki szidja.
2018. aug. 2. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!