Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti nagyjából mennyi idő után...

Ti nagyjából mennyi idő után tudtatok magabiztosan vezetni?

Figyelt kérdés

Hétszer két órát voltam eddig vezetni oktatóval. Voltunk már a belvárosban is és alapvetően nem megy rosszul, a parkolás is jól ment, viszont még mindig van, hogy lefulladok, emiatt nincs túl sok önbizalmam. Ma apa kocsijával próbálgattam a parkolást, de borzasztó szarul ment, úgyhogy most végleg pocsékul érzem magam.

Ti ezzel hogy voltatok? Mennyi idő után múlt el nálatok a bénázás?

2018. júl. 31. 21:02
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is, utolsó :)

Most igazából nagyon elgondolkodtam azon, hogy oktatót váltok. Az első öt alkalommal nagyon kedves volt, aztán két alkalommal szanaszét oltott, majd megint kedves volt, és mondta, hogy alakul, megdicsért. Ma pedig velünk utazott egy másik lány, aki szintén tanuló, és olyanokért kiabálta le a fejemet, amikért eddig egy szót se szólt, és nem mondta, hogy nem jól csinálom, pedig eddig is ugyanígy csináltam, folyamatosan szidott... Lehet közrejátszott a lány jelenléte, nem tudom.

Szerintetek érdemes lenne váltani, vagy mit csináljak? :( Az előző alkalom pedig olyan jól ment, 3,5 órát vezettem és csak néhány helyen bakiztam, jól is éreztem magam. Most pedig megint úgy érzem, hogy soha nem fogok megtanulni vezetni :(

2018. aug. 4. 15:56
 12/14 anonim ***** válasza:
87%
30000 km után már ugy éreztem hogy egész jol megy. Most kb 460000 balesetmentes km után azt hiszem kijelenthetem: tudok vezetni és nem is rosszul
2018. aug. 5. 21:42
 13/14 anonim ***** válasza:
83%

Az előző válaszolókhoz képest egészen szerencsés vagyok... :D

Hosszú válasz lesz :D

Már tavaly nyáron elhatároztam, hogy szeretnék jogsit tenni :)

Másra nem igazán kellett koncentrálnom, az érettségi egy gyerekjáték, plusz extra kevés órám volt...

Az elméleti részhez nem fűzök hozzá semmit, nem volt semmi különös...

Hál' istennek egy jó gyakorlati oktatót fogtam ki.

December 15-én hívtam fel (kb hasraütésre választottam, igaz, másodjára sikerült őt megtalálni).

8 percen keresztül habogtam, kicsit nehézkes volt a kommunikáció, de türelmes volt, megbeszéltük, hogy akkor nála tanulok.

Karácsony meg újév miatt kapásból 3 hetet kellett várnom, utána is csak január végén volt az első alkalom... :D

Az első alkalommal csak átbeszéltük a kreszt, nyilván azért, hogy megbizonyosodjon a tudásomról.

Utána viszont rögtön kivitt a forgalomba :D

Én örültem neki, hogy nem a rutinnal kezdünk bénázni.

Később elmondta, hogy ez az ő tanítási módszere :)

Kb. mindent a forgalomban tanultunk meg (vagyis nem rutinpályán), kivéve az emelkedőn lábfékes indulást (azóta már kézifékkel indulok, ha úgy van, szerintem könnyebb + a benzines WagonR-ben kisebb a nyomaték :$).

Én ezt becsültem benne, plusz mielőtt jogsit kaptam volna, megismertem a környéket autós szemszögéből is. (Kőbányán, Kispesten és Lőrincen mozgok, Lőrincen és Kispesten tanultam az Üllői környékén)

Az oktatóval nem volt baj, kifejezetten parkolni meg akkor tanultunk, amikor a közlekedés már úgy ment.

10-12 pótórát vettem, az utolsó alkalom kb csak gyakorlás és pofavizit volt. :3

Szerettem és szeretek vezetni, nyilván ez hozzájárult a sikerhez.

Április 19-én sikeres vizsgát tettem, május 2-án vettem át a jogsit <3

Tulajdonképpen mindent Édesanyámnak köszönhetek, aki végig fizette az egészet + ha van alkalmam beülni az autóba (és nem kisgyerekkel megyünk), vezethetek.

Igaz, nem szoktam sokszor egyedül vezetni, szinte mindig ott van anyám mellettem...

Ami engem nem zavar, sőt...!

Jó, hogy ott van, mutat utakat, ill neadjisten, de olyan esetben tanúnak sem utolsó.

3 hét után javasolta, hogy vegyük le a T betűt.

Egyszerűen azért, mert sokat szivattak miatta az utakon, és úgy éreztük, hogy megy nekem a vezetés.

Azóta egy olyan helyzet volt, amikor bepánikoltam, mégpedig a 4-es útra felhajtásnál....

Abból az esetből sokat tanultam, és némiképp változtattam a stratégiámon :s

Úgy 200-300 km megtétele után éreztem a családi autót annyira, hogy tudtam vele normálisan manőverezni. Suzuki WagonR+ 1.3 16V.

Sajnos a váltója és a kuplungja nagyon kemény, nehezen jár, pontatlan.

Cserébe dinamikus, jól gyorsul, autópályán is megállja a helyét (szerintem).

Eddig kb. 3000 km-t vezettem rajta, érzem, hogy fejlődtem (nem csúsztatom percekig a kuplungot, hogy elinduljak, jobban érzem a méreteit, ismerem a nyűgjeit stb... ilyenek)

De a kormány kezelése még mindig okoz meglepetéseket, kocsi holttere óriási.

18F

(Jöhet a lepontozás)

2018. aug. 6. 15:56
 14/14 anonim válasza:
50%

Hello :) én 1.-én vizsgáztam elsőre átmentem,de KRESZ ből nem!

Kb. 20 óra alatt ráéreztem a kocsira,no probléma volt :) régebben vezettem jogsi nélkül kb. 8-9 éve, hosszabb távon is,csak elkaptak és elég keményen megbacarintottak........

Most egy hosszabb út előtt vagyunk, párom már most ki van akadva :D de én is azt mondom hogy kell pár ezer Km hogy rutint szerezz mert életszerű helyzet nem sok van egy forgalmi vizsga előtti kiképzésen :D :D

Egy biztos! Ha Pesten megtanulsz vezetni,egy sztár leszel bárhol is legyél :)

2018. aug. 10. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!