Ti nagyjából mennyi idő után tudtatok magabiztosan vezetni?
Hétszer két órát voltam eddig vezetni oktatóval. Voltunk már a belvárosban is és alapvetően nem megy rosszul, a parkolás is jól ment, viszont még mindig van, hogy lefulladok, emiatt nincs túl sok önbizalmam. Ma apa kocsijával próbálgattam a parkolást, de borzasztó szarul ment, úgyhogy most végleg pocsékul érzem magam.
Ti ezzel hogy voltatok? Mennyi idő után múlt el nálatok a bénázás?
Nekem nagyjából 50 ezer km kellett.
A forgalmi vizsga egy színjáték, nem sok köze van a valódi vezetéshez.
Jogosítvány szerzés után plusz fél év, ami plusz néhány ezer kilométer vezetést jelentett.
Az oktató is megmondta, hogy nem mellette fogok megtanulni vezetni, ő csak egy alapot tud tanítani, ami arra elég, hogy egyedül, másokat nem veszélyeztetve tudja közlekedni, de még rengeteg tanulni való lesz.
Az nagyon veszélyes, amikor egy tanuló, vagy kezdő elhiszi magáról, hogy magabiztosan tud vezetni, holott nem tud.
Az meg tévedés, hogy az oktató mellett eltöltött néhány óra, néhány-száz kilométer elég arra, hogy minden jól menjen.
Jogsi szerzés után fél évvel, mivel annak ellenére, hogy volt saját autóm,de 17 voltam nagyon nem mehettem sehová mert "baleseted lesz" szöveget hallgattam, egyedül mentem valahová folyton írnom kelett sms-t 5 percenként, hogy hol vagyok és csak bevásárolni mehettem meg suliba autóval, ez vicces történet, azt hitték a szüleim, hogy nem sikerül a jogsim és évekig fogok szívni vele majd megunom, nem így lett, elsőre ármentem mindenből, aztán az lett mondva, hogy azért mentem át mert ismerték a NKH-nál a családunk barátját aki anno KPM fejes volt, és azért lehetett mwg wlsőre minden, meg mondtak össze vissza mindent, csak, hogy ne legyen önbizalmam a vezetéshez és foglalkozzak inkább a sulival. Persze az is meglett, most a C jogsit csinálom :) , szülők nem pártolják. :D szerintem tök vicces. Nagyban egyén függő ez a magabiztosan vezetés, szóval ha téged nem gátol senki, könnyen kialakul.
Sok sikert.
:)
Én nyomás alatt elég rosszul cselekszem, szétugrik a gondolatom és hülyeségeket csinálok, pl amikor vezetni jártam előző este későn értem haza, reggel kelnem kellett mert már vezetni mentem, fáradtan mentem oda már oda is, és a 2 óra alatt sem múlt el, első 10 percbe összehoztam olyan hülyeségeket amiket nem is tudom hogy csinálhattam, olyanokat rángatott a kocsi hogy csak bólogattunk mindketten, elindulásnál visítva pörögtek az első kerekek, utána belejöttem mondtam is az oktatónak hogy jobb lett volna délutánra tenni az órát, mert nem vagyok felfrissülve.
Az óráim alatt sosem idegeskedtem a vezetésen, szinte bele szartam magyarán, 30 óra mire elég? Ráadásul néha több napos kihagyással, tesóm nem vitt gyakorolni soha, így abból merítettem ami volt.
Már jogsival kellett 1 év, mert nekem térítik a kombinált bérletem így nem vezettem aktívan, csak időnként, utána lett motoros jogsim, nagy motorral két nyár alatt tudtam felhozni magam nulláról, segítség nélkül, szerpentinen döntögetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!