Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti nagyjából mennyi idő után...

Ti nagyjából mennyi idő után tudtatok magabiztosan vezetni?

Figyelt kérdés

Hétszer két órát voltam eddig vezetni oktatóval. Voltunk már a belvárosban is és alapvetően nem megy rosszul, a parkolás is jól ment, viszont még mindig van, hogy lefulladok, emiatt nincs túl sok önbizalmam. Ma apa kocsijával próbálgattam a parkolást, de borzasztó szarul ment, úgyhogy most végleg pocsékul érzem magam.

Ti ezzel hogy voltatok? Mennyi idő után múlt el nálatok a bénázás?

2018. júl. 31. 21:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyjából 50 ezer km kellett.

A forgalmi vizsga egy színjáték, nem sok köze van a valódi vezetéshez.

2018. júl. 31. 21:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Már jogsi nélkül is túl magabiztosan vezettem.
2018. júl. 31. 21:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Jogosítvány szerzés után plusz fél év, ami plusz néhány ezer kilométer vezetést jelentett.

Az oktató is megmondta, hogy nem mellette fogok megtanulni vezetni, ő csak egy alapot tud tanítani, ami arra elég, hogy egyedül, másokat nem veszélyeztetve tudja közlekedni, de még rengeteg tanulni való lesz.

Az nagyon veszélyes, amikor egy tanuló, vagy kezdő elhiszi magáról, hogy magabiztosan tud vezetni, holott nem tud.

Az meg tévedés, hogy az oktató mellett eltöltött néhány óra, néhány-száz kilométer elég arra, hogy minden jól menjen.

2018. júl. 31. 21:11
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Jogsi szerzés után fél évvel, mivel annak ellenére, hogy volt saját autóm,de 17 voltam nagyon nem mehettem sehová mert "baleseted lesz" szöveget hallgattam, egyedül mentem valahová folyton írnom kelett sms-t 5 percenként, hogy hol vagyok és csak bevásárolni mehettem meg suliba autóval, ez vicces történet, azt hitték a szüleim, hogy nem sikerül a jogsim és évekig fogok szívni vele majd megunom, nem így lett, elsőre ármentem mindenből, aztán az lett mondva, hogy azért mentem át mert ismerték a NKH-nál a családunk barátját aki anno KPM fejes volt, és azért lehetett mwg wlsőre minden, meg mondtak össze vissza mindent, csak, hogy ne legyen önbizalmam a vezetéshez és foglalkozzak inkább a sulival. Persze az is meglett, most a C jogsit csinálom :) , szülők nem pártolják. :D szerintem tök vicces. Nagyban egyén függő ez a magabiztosan vezetés, szóval ha téged nem gátol senki, könnyen kialakul.

Sok sikert.

:)

2018. júl. 31. 21:17
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyénfüggő. De kell sok km, és 1-2 év is pl., hogy elég rutinja legyen valakinek.
2018. júl. 31. 21:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kb. egy év alatt kezdtem úgy érezni, hogy mostmár elég jó vagyok, és ennyi kellett hozzá, hogy egy rövid út előtt is ne menjen fel előtte a pulzusom egy kicsit. Mert addig minden út előtt izgultam picit, pedig nagyon szerettem/szeretek vezetni. Ez kb 8000 km volt asszem. Aztán a következő 2-3 évben még olyan technikákat kellett megtanuljak, mint a rángatásmentes visszaváltás, centizgetés a parkolóban, szerpentineken dinamikusan, ugyanakkor biztonságosan kanyarogni, ilyesmi. Szóval nagyjából 3 év és 30-40 ezer km után már úgy éreztem, hogy tudok vezetni, volt aki meg is dicsért, az büszkeséggel töltött el. Aztán felgyorsultak az események, lassan 900 ezer km-nél tartok 15 év alatt, és még mindig van mit tanulnom, illetve előfordul nagy ritkán, hogy lefullasztom, illetve bénázni is szoktam néha, ha nem a vezetésre koncentrálok. Szóval fel a fejjel.
2018. júl. 31. 21:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nyomás alatt elég rosszul cselekszem, szétugrik a gondolatom és hülyeségeket csinálok, pl amikor vezetni jártam előző este későn értem haza, reggel kelnem kellett mert már vezetni mentem, fáradtan mentem oda már oda is, és a 2 óra alatt sem múlt el, első 10 percbe összehoztam olyan hülyeségeket amiket nem is tudom hogy csinálhattam, olyanokat rángatott a kocsi hogy csak bólogattunk mindketten, elindulásnál visítva pörögtek az első kerekek, utána belejöttem mondtam is az oktatónak hogy jobb lett volna délutánra tenni az órát, mert nem vagyok felfrissülve.

Az óráim alatt sosem idegeskedtem a vezetésen, szinte bele szartam magyarán, 30 óra mire elég? Ráadásul néha több napos kihagyással, tesóm nem vitt gyakorolni soha, így abból merítettem ami volt.

Már jogsival kellett 1 év, mert nekem térítik a kombinált bérletem így nem vezettem aktívan, csak időnként, utána lett motoros jogsim, nagy motorral két nyár alatt tudtam felhozni magam nulláról, segítség nélkül, szerpentinen döntögetni.

2018. júl. 31. 21:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Amíg mellettem volt az oktatóm, addig soha nem tudtam magabiztosan vezetni. Nem vele volt a baj, nem tudok úgy nyugodt lenni ha valaki nézi mit csinálok és a hibát keresi benne, emiatt háromszor buktam, de hasznos volt, mert jól megtanultam vezetni és miután meglett a jogsim és az oktató és a vizsgabiztos végre eltűnt mellőlem, utána egyből magabiztosan ment. Természetesen bénáztam az elején, de nem féltem a vezetéstől. Hihetetlenül felszabadult érzés volt az első utam miután megjött a jogsim.
2018. júl. 31. 22:00
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ, mentek a zöld kezek. Még írhattok nyugodtan, nagyon jól esik ezeket olvasni, hogy mások is kezdték valahol :)
2018. júl. 31. 22:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A vezetés tanulásomat leginkább a tragédia 3 felvonásban cím jellemzi. Talán nem is a legjobbkor kezdtem el, mert nagyon sűrűk voltak a napjaim, rengeteget kellett tanulnom, ha éppen nem tanultam akkor más olyan dolog volt amit nem hagyhattam ki, csak úgy.Nyelvvizsgára készültem, érettségi éve, szalagavató, sportoltam is, amit nem akartam és nem is hanyagolhattam. E mellé jött még a vezetés is. Novemberben kezdtem, de szerintem már akkor sem voltam teljesen toppon. (Most lehet, ráfogom a túlhajszoltságra, azt hogy mennyit bénáztam, de szerintem ez is közre játszott) A legeslegeslegelején egész jól ment. Én rutin pályán kezdtem, ezt csak azért írom mert itt sokszor olvastam, hogy egyből forgalomba mennek. Nem is voltak nagy problámáim egészen a parkolásig. Rengeteget szenvedtem vele szerintem 4 órát folyamatosan végig parkoltunk. 10 órát voltam itt kint a 9 helyett, de ezt egyáltalán nem bántam. A bajok ez után kezdődtek igazán, ahogy kimentünk a forgalomba. Az első ilyen órán konkrétan azt nem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány. Országúti vezetés címen egy párszor kiementünk az egyik faluba ami olyan 3 kmre lehet a várostól ahol vezetni tanultam. Legelőször is ide mentünk és amikor nekem 60nál kb halálfélelmem volt, azt hallgattam h nyomjam már azt a rohadt gázt, hát mennyivel lehet menni. Utána ugye jött a városi vezetés ott is kijutott a jóból. Olyanokat csináltam, hogy belegondolva félelmetes már most. Mire egy kicsit kezdtem összeszedni magam jött a karácsony kimaradt 3 hét és kezdődött minden előlről. Bénáztam még egy sort, lement a 30 óra, utána még 10. Márciusra kaptam időpontot, de előtte egy héttel olyan vezetést leműveltem, hogy inkább elcserélte az időpontomat mással akinek április végére volt. Ekkor elmentem vizsgázni. Sokat számított az az egy hónap de magabiztos még egyáltalán mem voltam. Olyan ideges voltam a vizsga előtt, hogy az elmondhatatlan.Egy nő volt a vizsgabiztos kb 2 km után meghúzott, ami jogos is volt. Ennyi idő alatt 6 hibavonalat sikerült szerezni, amiben az a vicces, hogy a következő vizsgámon fél óra alatt lett ugyanennyi. Ott átengedett volna a vb aki volt, ha hatodszorra be bírtam volna végre normálisan parkolni. A következőn szintén 20 perc után megbuktam. De negyedszerre végül csak meg lett, annál vizsgáztam le aki másodjára volt. Visszagondolva még a legelső alkalomkor nem lett volna szabad vizsgáznom, mert még mindig voltak hiányosságok. A másik 2 bukásom az inkább figyelmetlenség meg túlidegeskedés eredménye volt. Közel 90 órát vezettem. Viszont se előtte se közben nem vezettem illegálisan. Nekem sokkal több idő és lehet több figyelem is kellett volna az oktató részéről, de egyáltalán nem keresek kifogásokat, nem hibáztatok senkit. Nagyon sok kell még ahhoz, hogy teljesen magabiztos legyek. Még egyedül nem igazán vezetek, szinte mindig jön velem valaki. Ha egyedül megyek azok elég kis távolságok, de igyekszem minél többet vezetni. Nem az alatt még tanuló vagy tanulsz meg vezetni, az csak alapot ad. Hanem majd a több ezer km után amit levezetsz. Még annyit tennék hozzá, amit egy ismerősöm mondott, nem szabad egyszer sem rutinból vagy inkább megszokásból vezetni, hiába tudod hol mi van, bármikor lehet valami más, ezért kell úgy menni,mintha először járnál ott.
2018. aug. 1. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!