Milyen autót vegyek? (Részletek lent)
Két különböző szempont lenne fontos nekem, az olcsó fenntarthatóság(viszonylag kevés fogyasztással)és rugalmas legyen.Ez alatt azt értem, hogy egy előzésnél ne kelljen 2 km útszakasz.Az autó mérete legyen elég egy 4 fős családnak 1 hetes utazáshoz. A keret 900.000 ft.
Gázos autókat nézegettem (cng és lpg), ezek közül az opel zafira tetszik, amelyik gyárilag cng-s, de félek, hogy túl nehéz a kasztni egy 100 lovas motorhoz.
Amiket még nézegettem: octavia,lacetti,astra
Ezeken kívül milyen autókat ajánlotok vagy elég lehet a zafira is?
Astra, abból is a G-s, kombi (caraván).
Az előzés attól függ meddig pörgeted az autót. Mit gondolsz, apáink korában hogy előztek wartburgal?
Egy autót úgy mereteznek, hogy birja a használható fordulatszám tartományt, vagyis tiltásig megy, nem lesz hengerfejes, ha van megfelelő olajod(eredeti, nem hamisított),s ÜZEMMELEG a motor.
Emellett 4 ember kényelmesen elfér az astraba, ötödik lába már nem annyira, az ecotec motorok nem nagy zabálók, ha 80as tempóra beállsz elmegy 5 literből, persze klíma+130 tempó mellett benyakalja a 7et megpakolva
Valami régebbi, 2 liter körüli vagy feletti TDI lesz az, ami a fél tonnás terhet (4 fő plusz csomag) megfelelően tud gyorsítani, nem fogyaszt sokat és olcsó a vételára, fenntartása. Megbízható az nem feltétlen lesz.
1.4-1.6 japán szívó benzinesek azok megbízhatók, a jól karban tartott örek is. Ha tucatautó, akkor a fenntartás se drága, nem esznek sokat sem. Gyors az nem feltétlen lesz.
Ebben az ársávban 1.8 litertől felfele, főleg, ha turbós, akkor lesz a benzines megfelelően fürge előzéshez. Jól kiválasztott típus esetén a megbízhatóság és fenntartás sem gond, azonban a fogyasztás nem lesz alacsony.
Tessék valamelyik hátránnyal kompromisszumot kötni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!