Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek? Részletek...

Milyen autót vegyek? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Olyan kifejezetten kombi vagy nagy egyterű dízel autót keresek használtban, 90%-ban városi használatra,aminek a fogyasztása takarékos, az üzemeltetési, szerviz költsége alacsony. Maximálisan 150.000 km valós futással. (Opel Astra kombi, Ford Focus kombi, Dacia Logan MCV, Renault Megane kombi, Renault Kangoo, stb.)
2017. máj. 17. 16:06
 1/8 DinsdalePiranha ***** válasza:
100%
Ha 90%-ban városi használatra lenne, semmiképpen nem vennék dízelt. Nem igazán arra van kitalálva szerintem.
2017. máj. 17. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

lehet könnyebb lenne segíteni ha árat is adsz.

amúgy 90% városba tuti nem vennék dízelt, de ez a te dolgod.

2017. máj. 17. 17:08
 3/8 anonim ***** válasza:
én se vennék dízelt...
2017. máj. 17. 17:10
 4/8 A kérdező kommentje:
A használat havi szinten 500-800 km. De ennek tényleg a 90%-a város. Árban az 1.200.000-től a 2.000.000-ig kategória.
2017. máj. 18. 08:16
 5/8 anonim ***** válasza:

havi 600 km---> munkanaponként 30 km, de gondolom ez alsó hangon 2 inditás egy nap, még ha a városi használattól el is eltekintünk, a 15 km-re még mindig nem éri meg dízelezni...

de vegyél dízelt nyugodtan, szívesen várlak a szervízbe :D

2017. máj. 18. 11:07
 6/8 anonim ***** válasza:

2 millióért én mnár inkább vennék Priust, mint dízelt

bár az nem kombi

amúgy a Dacia Logan MCV egy viszonylag takarékos benzines cucc, minimális karbantartásigénnyel, szóval én azt venném (de tuti nem dízelt, azt kinyírod a napi 30 km-el)

2017. máj. 18. 22:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Tehát azt mondja mindenki, hogy dízelt ne. Ok!

Akkor ha a fenti feltételeket annyiban változtatjuk, hogy nem dízel, hanem benzines?

A kombi kell, mert sokszor kell pakolni, cipekedni. Az sem árt, ha üzembiztos, olcsó a szervizköltsége. 5 személyes kell, mert a gyerekeket hozom - viszem.

Meg ha nem kell utánakötni a benzines tankert . . . (És ez nagyon fontos!!!)

Akkor milyen márkát javasolnátok?

2017. máj. 19. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:

nem mondok konkrét választ, tessen dönteni:

Dacia Logan MCV

abból 1,5 millióért már újabb generációsat (2010 környékit) lehet kapni, légkondival, 100ezer km-el

üzemeltetése minimális költséggel jár

szerviz olcsó

alkatrészek olcsók

egyetlen rossz a fogyasztás, mert az városban lehet 9-10 liter is...

Focus kombi

kevesebbet eszik (1-2 literrel), de azt jobban is nyúzták általában, és a karbantartásigénye-fenntartási költsége is magasabb lehet; mondjuk sokkal kényelmesebb, mint a fapad dacia

ennyi pénzből amúgy be tud akadni kifejezetten jó H Astra is, az se annyira torkos, és felszereltségben hasonló a Fordhoz -és én talán még jobban is bízok az Opel-ben, de ez elfogultság is lehet, 16 éve vagyunk 'Opelesek'-, csak egy nehezebb autó, így kevésbé 'mozgékony', és erősebb jobb lábra többet ehet, mint a Ford

én személy szerint Renault-ot nem ajánlanék, sok rossz személyes tapasztalat (akár 0km-es Megane 2-essel is), és a Skoda Octavia ami még határeset, de az is torkosabb, és az alkatrészek drágábbak, mint a szintén torkos Dacia

motorméretben pedig az 1.4-1.6 lehet az ideális, az 1.2 már kombinál nem előny (nekünk 1.2es G Astránk volt, s bár az kamu hogy 'nem bírja el a bodét', nem volt jobb a fogyasztása, mint az 1.4-nek)

remélem segítettem valamit

2017. máj. 19. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!