Milyen autót vegyek? Részletek lent.
lehet könnyebb lenne segíteni ha árat is adsz.
amúgy 90% városba tuti nem vennék dízelt, de ez a te dolgod.
havi 600 km---> munkanaponként 30 km, de gondolom ez alsó hangon 2 inditás egy nap, még ha a városi használattól el is eltekintünk, a 15 km-re még mindig nem éri meg dízelezni...
de vegyél dízelt nyugodtan, szívesen várlak a szervízbe :D
2 millióért én mnár inkább vennék Priust, mint dízelt
bár az nem kombi
amúgy a Dacia Logan MCV egy viszonylag takarékos benzines cucc, minimális karbantartásigénnyel, szóval én azt venném (de tuti nem dízelt, azt kinyírod a napi 30 km-el)
Tehát azt mondja mindenki, hogy dízelt ne. Ok!
Akkor ha a fenti feltételeket annyiban változtatjuk, hogy nem dízel, hanem benzines?
A kombi kell, mert sokszor kell pakolni, cipekedni. Az sem árt, ha üzembiztos, olcsó a szervizköltsége. 5 személyes kell, mert a gyerekeket hozom - viszem.
Meg ha nem kell utánakötni a benzines tankert . . . (És ez nagyon fontos!!!)
Akkor milyen márkát javasolnátok?
nem mondok konkrét választ, tessen dönteni:
Dacia Logan MCV
abból 1,5 millióért már újabb generációsat (2010 környékit) lehet kapni, légkondival, 100ezer km-el
üzemeltetése minimális költséggel jár
szerviz olcsó
alkatrészek olcsók
egyetlen rossz a fogyasztás, mert az városban lehet 9-10 liter is...
Focus kombi
kevesebbet eszik (1-2 literrel), de azt jobban is nyúzták általában, és a karbantartásigénye-fenntartási költsége is magasabb lehet; mondjuk sokkal kényelmesebb, mint a fapad dacia
ennyi pénzből amúgy be tud akadni kifejezetten jó H Astra is, az se annyira torkos, és felszereltségben hasonló a Fordhoz -és én talán még jobban is bízok az Opel-ben, de ez elfogultság is lehet, 16 éve vagyunk 'Opelesek'-, csak egy nehezebb autó, így kevésbé 'mozgékony', és erősebb jobb lábra többet ehet, mint a Ford
én személy szerint Renault-ot nem ajánlanék, sok rossz személyes tapasztalat (akár 0km-es Megane 2-essel is), és a Skoda Octavia ami még határeset, de az is torkosabb, és az alkatrészek drágábbak, mint a szintén torkos Dacia
motorméretben pedig az 1.4-1.6 lehet az ideális, az 1.2 már kombinál nem előny (nekünk 1.2es G Astránk volt, s bár az kamu hogy 'nem bírja el a bodét', nem volt jobb a fogyasztása, mint az 1.4-nek)
remélem segítettem valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!