Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Focus MK 2 valóban csak...

Ford Focus MK 2 valóban csak benzinben jó?

Figyelt kérdés
kimentem autópiacra és 95% ban dizel autó van,Ford focus 2 est szeretnék venni de nem kaptam benzinben,1.6 tdci 2010 gyakori hibák ? milyenek a TDCI motrok ? évi 7 ezer km.t teszek !

2018. júl. 29. 16:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Úgy tartják, hogy a dízel úgy jó ha sokat megy az ember. Évi 7ezer km meg nem nevezhető soknak. Sőt, meglehetősen kevés az.
2018. júl. 29. 16:56
 2/12 anonim ***** válasza:
A piac tele van dizelekkel, mert a nemetek mar szabadulnak toluk, ugyanis kuszobon van a betiltasuk. Evi 7e kilometerre dizel autot venni tenyleg teljesen ertelmetlen, a magasabb ar miatti plusz koltseget 90 ev alatt se hozza be az alacsonyabb fogyasztassal, jobban szennyez, es foleg a TDCi sokkal szervizigenyesebb, mint barmilyen benzines.
2018. júl. 29. 17:08
 3/12 anonim ***** válasza:

azt a francia 1,6 os dízelt messzire kerülném a helyedben..

Évi 7 ezer km re meg felesleges is a dízel, használtban hatalmas lutri.

2018. júl. 29. 18:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Van egy nagy autópiac, ott találsz benzinest tutira. Úgy hívják: hasznaltauto.hu
2018. júl. 29. 18:36
 5/12 anonim ***** válasza:
19km/nap. arra ne vegyél dízelt!
2018. júl. 29. 18:41
 6/12 A kérdező kommentje:
15km/nap :D bocs
2018. júl. 29. 19:13
 7/12 anonim ***** válasza:
ilyen tavolsagra bicikli a megoldas...
2018. júl. 29. 20:22
 8/12 A kérdező kommentje:
igazad van,várom decembeert hogy biciklivel járjak munkába,s este üssenek el a főúon,jujj de jó lesz,kösst a tippet,fáradt sem leszek mikor megérkezek melóba !
2018. júl. 29. 20:44
 9/12 anonim ***** válasza:
a teli, rovid utakkal lehet igazan kinyirni a dizelt. be sem melegszik, es mar leallitod.
2018. júl. 29. 21:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Az 1.6TDCI-t kerülném, és az erősebb 1.6 ti-vct benzinest is. Mindkettő problémás, főleg 8 évesen.

Évi 7000km az elég kevés, itt szerintem vállalható nagyobb fogyasztás is, cserébe a várható kevesebb problémáért. A 145 lovas 2.0 benzin az jóval többet eszik, mint az 1.6TDCI (ilyen futásnál évente 80 000 forinttal) de szög egyszerű és a világból is kimegy. Ezeket nem vették céges autónak, üzletkötőknek így nincs is bennük csillió kilométer.

Anno öcsém vett egy 2009-es 1.6 BENZIN Focust ami üzletkötős flottás kocsi volt, 4,5 évesen 293 000km volt benne! Ehhez képes a beltér az makulátlan volt, pedig ez tényleg csak egy Ford nem valami prémium csoda. Ebből kiindulva, ha pusztulat a Focus belseje annak vagy nem volt gazdája vagy a futás jóval 300 000 feletti - legfeljebb az óra mutat mást :D

Most gyorsan ránéztem a használtautóra, ex-taxinál ki sem merik írni az óraállást.. :D Véletlenül több 10-12 1.6TDCI van 200 000km alatt, mint felett pedig dízelt csak magas futás esetén vesznek Magyarországon, ez köztudott... :D

Én két éve cseréltem a második autót és vettem egy 2.0 benzines Mondeo kombit. Nem fogyaszt keveset ( mondjuk én inkább autópályázok ), a kis motorosnak amúgy is csak kitaposnám a lelkét, de ebben még nincs csillió km és szög egyszerű technika ( ami kissé szégyen így 2007-2010 környékén a Fordra nézve, de ez van :D ). Én inkább vállaltam a magasabb fogyasztást, minthogy szívjak egy istentudja honnan hova tekert sokat futott dízellel ( annyit meg nem akartam rászánni, hogy keveset futott normális dízelt vegyek :D ).

A sok rövid távval a dízelt ( főleg a DPF-es dízelt) megölöd, az egyszerű alu blokkos benzines hamar bemelegszik és nem probléma a rövid táv.

2018. júl. 29. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!