Ford Focus MK 2 valóban csak benzinben jó?

azt a francia 1,6 os dízelt messzire kerülném a helyedben..
Évi 7 ezer km re meg felesleges is a dízel, használtban hatalmas lutri.

Az 1.6TDCI-t kerülném, és az erősebb 1.6 ti-vct benzinest is. Mindkettő problémás, főleg 8 évesen.
Évi 7000km az elég kevés, itt szerintem vállalható nagyobb fogyasztás is, cserébe a várható kevesebb problémáért. A 145 lovas 2.0 benzin az jóval többet eszik, mint az 1.6TDCI (ilyen futásnál évente 80 000 forinttal) de szög egyszerű és a világból is kimegy. Ezeket nem vették céges autónak, üzletkötőknek így nincs is bennük csillió kilométer.
Anno öcsém vett egy 2009-es 1.6 BENZIN Focust ami üzletkötős flottás kocsi volt, 4,5 évesen 293 000km volt benne! Ehhez képes a beltér az makulátlan volt, pedig ez tényleg csak egy Ford nem valami prémium csoda. Ebből kiindulva, ha pusztulat a Focus belseje annak vagy nem volt gazdája vagy a futás jóval 300 000 feletti - legfeljebb az óra mutat mást :D
Most gyorsan ránéztem a használtautóra, ex-taxinál ki sem merik írni az óraállást.. :D Véletlenül több 10-12 1.6TDCI van 200 000km alatt, mint felett pedig dízelt csak magas futás esetén vesznek Magyarországon, ez köztudott... :D
Én két éve cseréltem a második autót és vettem egy 2.0 benzines Mondeo kombit. Nem fogyaszt keveset ( mondjuk én inkább autópályázok ), a kis motorosnak amúgy is csak kitaposnám a lelkét, de ebben még nincs csillió km és szög egyszerű technika ( ami kissé szégyen így 2007-2010 környékén a Fordra nézve, de ez van :D ). Én inkább vállaltam a magasabb fogyasztást, minthogy szívjak egy istentudja honnan hova tekert sokat futott dízellel ( annyit meg nem akartam rászánni, hogy keveset futott normális dízelt vegyek :D ).
A sok rövid távval a dízelt ( főleg a DPF-es dízelt) megölöd, az egyszerű alu blokkos benzines hamar bemelegszik és nem probléma a rövid táv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!