Melyiket érdemes TDI-ből?
Figyelt kérdés
Semmi tuningra vagy bármi smoke and charm-ra nem kell gondolni. Csak egyszerűen érdekel a 2000 utáni 1.9 tdiből mennyire mindegy hogy a 100-110-116-131 lóerőset érdemes használni? Van lóerőn kívül fenntartási kültségbeli különbség vagy egyebek? Semmi chippről vagy bármiről nincs szó. Jó árban megvigyázott állapotút vennék mert egyszerűen ez tetszik még ha megengedhetném magamnak a fiatalabb autót akkor is.2018. júl. 29. 01:37
1/4 anonim 

válasza:

Ha a megbízhatóság a cél, akkor a sima 1.9TDI PD és változó geometriás turbo nélkül. Bár mondjuk ez utóbbi nem feltétlen jelent nagy kockázatot ha normálisan van használva, PD elem csak azért nem ajánlott, emrt ugyan el tudnak azok is menni sokat, viszont ha gond van akkor viszonylag drága a mai napig még a régebbi darabokba is a csere.
2/4 anonim 

válasza:

Gyakorlatilag mindegy, nyilván a nagyobb teljesítmény kicsit több üzemanyagot igényel, de ezeknél az állapot fog dönteni. A 110 lóerősben nincs PD elem, más számottevő különbség nincs.
Nekem 110 lóerős Golf IV-m volt, szerintem legalább ekkora jó ha van.
3/4 anonim 

válasza:

131 lovas PDTDI-t vegyél, mert műszakilag különbözik a 101 lovashoz képest. Erősebb hajtókar, erősebb főtengely, meg csomó apróság. Gyakorlatilag egy túlméretezett motor gyárilag, nagyon ajánlom.
4/4 anonim 

válasza:

A motor mindegy, fenntartásban aligha van különbség. Magát az autó állapotát nézd meg. Ha ez egy B5.5 passat és szeretsz dinamikusan vezetni akkor a 131lovas pd elég jó választás. Nekem volt ilyenem egy motor optimalizálással, teli pakolva klímával is elég mindenre. A fogyasztása vegyesben 6-6,5l volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!